Představení nového vozu Renaultu Sport F1 Team

Představení nového vozu Renaultu Sport F1 Team

Renault dnes měl velkou tiskovou konferenci. Tým představil nové jméno, vedení týmu, piloty i nový vůz.

Renault svou konferenci vysílal online na stránkách RenaultSport.com, nicméně tato stránka ještě před začátkem vysílání přestala fungovat kvůli přetíženosti. Začátek tým avizoval na 13:15,  nicméně i o deset minut později ve streamu stále běžely jenom reklamy na vozy Renault. Mnohem více se tak člověk dozvěděl z Twitteru @Lotus_F1Team, kde se neustále objevovaly nové fotky z příprav na zahájení.

Prezentace začala v půl jedné, představení zahájilo video o historii Renaultu ve Formuli 1. Poté se moderování události ujala novinářka Luise Ekland.

Následovaly projevy několika důležitých lidí. Jako první vystoupil CEO a předseda Renault Group Carlos Ghosn. Po něm vystoupil Jerome Stoll, který se stane novým šéfem programu Renault Sport Racing. Ten představil nové jméno týmu: Renault Sport F1 Team. Představil také klíčové lidi – Cyrila Abiteboula, nového šéfa týmu a samozřejmě nové piloty – Jolyona Palmera a Kevina Magnussena. Následně piloti odhalili nový vůz Renaultu – RS16.

S tímto vozem už Renault vyjede na trať při prvních testech v Barceloně za dva týdny. Zbarvení vozu bohužel není příliš odvážné a překvapující – auto je zcela celé černé až na pár žlutých prvků. Nicméně údajně je toto zbarvení pouze pro testovací účely a v Melbourne bude auto vypadat jinak.

Na první pohled je vůz téměř stejný jako loňský Lotus E23. Velmi podobný přední nos vloni Lotus testoval v Abu Dhabi, ačkoliv s ním nakonec nezávodil. V zásadě tedy na pódiu ukázali přebarvený Lotus E23, přičemž zbarvení při prvním závodu bude jiné.

Sdílejte na:
Zavřít