Kameraman sražený pneumatikou je na pozorování v nemocnici

Kameraman sražený pneumatikou je na pozorování v nemocnici

Zaměstnanec FOM byl sražen k zemi po zásahu pneumatikou, která se po nepovedené zastávce v boxech uvolnila z vozu Marka Webbera. Kameraman je na pozorování v nemocnici, Red Bull dostal trest 30 tisíc eur.

Situaci kolem kameramana potvrdila přímo Mezinárodní automobilová federace, podle které byl Paul Allen, zraněný zaměstnanec FOM, převezen do koblenzské nemocnice.

Celý incident se odehrál v průběhu prvních zastávek v boxech, vůz Marka Webbera odjížděl z boxového stání bez řádně upevněného pravého zadního kola, to se logicky od vozu okamžitě odpojilo. Naštěstí nestihlo nabrat příliš velkou rychlost, i tak ale mohl mít náraz do kameramana fatální následky.

Podle prvních informací utrpěl Paul Allen zlomeninou žeber a klíční kosti.

„Během německé Grand Prix byl zaměstnanec FOM v boxové uličce zasažen uvolněným kolem,“ stojí v oficiálním prohlášení Mezinárodní automobilové federace.

„Byl ošetřen přímo ve zdravotním středisku na okruhu, následně byl vrtulníkem přepraven do nemocnice ve městě Koblenz, kde si Brita nechali na pozorování, další informace nemocnice poskytne, jakmile to bude možné.“

Sportovní komisaři celou situaci prošetřovali, Red Bull nakonec z celého incidentu vyvázl celkem dobře, dostal pouze pokutu 30 tisíc eur, žádného oficiálního prohlášení ze strany rakouského týmu jsme se zatím nedočkali.

Situaci kolem zraněného kameramana budeme samozřejmě i nadále monitorovat a přineseme vám další informace o jeho zdravotním stavu.

Sdílejte na:
Zavřít