Williams představil nový FW35

Williams představil nový FW35

Tradiční britský tým dnes uvedl svůj letošní monopost FW35, který by měl podle vedení týmu útočit ve velkých cenách na přední pozice.

Stáj z Grove dnes před zahájením druhých předsezóních testů v Barceloně představila svůj letošní monopost nesoucí označení FW35. Vedení stáje se netají ambicemi návratu zpět na výsluní Formule 1 a FW35 by měl ke splnění tohoto nemalého cíle pomoci.

Technický ředitel týmu, Mike Coughlan, o novém voze řekl: „ Jsem velmi spokojený s výsledkem našeho snažení vyvinout vůz, který je schopný útočit na přední pozice. Vůz je mnohem lépe vyladěný než jeho předchůdce a je také lépe zpracovaný. FW35 má až 80% nově použitých dílů, je lehčí než předešlý monopost a věřím, že i rychlejší.“

Coughlan se také zmínil, že se konstruktéři při své práci soustředili zejména na výfuky a zadní část vozu. Na rozdíl od FW34 šel vývoj DRS do pozadí.

S novým vozem budou pro letošní rok závodit Pastor Maldonado a nadějný Fin Valtteri Bottas. Role testovací pilotky se ujala skotská závodnice Susie Wolffová, která je blízko svému debutu ve Formuli 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít