Alonso prý oznámil týmu, že chce odejít

Alonso prý oznámil týmu, že chce odejít

Přestupový kolotoč formule 1 možná vstupuje do svého hlavního dějství. Zdá se totiž, že Fernando Alonso ztratil trpělivost a má zájem opustit Ferrari, které mu už pátou sezónu neposkytlo mistrovské auto.

Španěl se během letošní tragické sezóny nijak netajil tím, že je s výsledky svého týmu velmi nespokojený a přemýšlí o své budoucnosti. Alonso totiž rozhodně nechce opustit formuli 1 předtím než vyhraje třetí titul, který by ho zařadil mezi legendy nejen schopnostmi, ale také úspěšností. Ve 33 letech už však nemůže čekat příliš dlouho. 

Alonso má sice u Ferrari smlouvu minimálně do konce sezóny 2015 a tým už ho potvrdil jako jezdce pro příští sezónu, ale spekulace o jeho odchodu nikdy skutečně neutichly. Ve smlouvě je prý totiž v nějaké formě umístěna propouštěcí klauzule a ta by mohla otevřít vrátka bohaté Hondě, která by ráda přivedla Alonsa do McLarenu, kterému bude od příští sezóny dodávat motory.

Dvojnásobný mistr světa je už nyní nejlépe placeným jezdcem mistrovství světa, ale už příští rok by se na jeho kontě mohli začít objevovat ještě mnohem tučnější částky, které jsou Japonci připraveni utratit, aby zpopularizovali a zkvalitnili svůj nový projekt. Nebudou tedy pravděpodobně váhat ani pokud půjde o vyplacení Španěla ze smlouvy u italského týmu.

Podle některých italských médií už prý Alonso dokonce vedení týmu oznámil, že chce odejít a bude s právníky hledat cestu jak předčasně ukončit svou smlouvu. To by odpovídalo také Alonsovo slibům, že v blízké době oznámí něco nového o své budoucnosti. Honda by mohla oznámit angažování zřejmě nejlepšího jezdce současného pole za dva týdny během své domácí velké ceny v Japonsku.

McLaren však zatím mlží a tvrdí, že se ještě ani nerozhodli jestli neprodloužit smlouvu pro Jensona Buttona. Eric Boullier dokonce výslovně popřel, že by se v Japonsku chystal oznámit jména jezdců pro příští rok: „Rozhodně ne. Zatím stále nemáme v plánu nic oznamovat. V podstatě zatím nic nevíme ani my.“

Celá situace je ještě zamotanější kvůli tomu, že Button v průběhu víkendu o 180 stupňů otočil svá prohlášení o možném konci u McLarenu. Zatímco v pátek mluvil o tom, že počítá s tím, že možná bude muset ukončit kariéru, v neděli zněl o hodně optimističtěji a mluvil o dalším roce v McLarenu.

„Ohledně nové smlouvy nemám žádné obavy. Jsem spokojený, budu tu i příští rok a cítím, že dělám dobrou práci. Honda určitě udělá vše pro to, aby byla konkurenceschopná už od prvního závodu a moc se na to těším,“ řekl Button o svém bývalém zaměstnavateli.

Otázkou tedy zůstává jestli bude příští rok Honda konkurenceschopná s Alonsem, nebo s Buttonem. A nebo snad tým opustí talentovaný Magnussen?

Sdílejte na:
Zavřít