Setkání závodních ikon v Maranellu

Setkání závodních ikon v Maranellu

Minulost a současnost se potkaly v italském Maranellu v jediný den, když zde na sponzorské akci došlo k setkání dvou závodních ikon – Johna Surteese a Fernanda Alonsa.

V roce 1964 získal John Surtees právě s Ferrari mistrovský titul a patřil k jedním z největších ikon tohoto týmu. V roce 2010 jeho počínání málem zopakoval Fernando Alonso, ovšem nakonec se to šampiónovi z let 2005 a 2006 nepovedlo. Tito dva závodníci se nicméně potkali na sponzorské akci v italském Maranellu, přímo v továrně stáje Ferrari. 

„Když jsem se podíval do očí Fernanda, viděl jsem stejný zápal a zaujetí pro závodění, jako jsem měl za svých časů i já,“ řekl Brit, který jako jediný v historii získal mistrovský titul ve Formuli 1 i motocyklech. „Čas utíká velmi rychle, ale vášeň a chuť do závodění je něco, co se ani po desítkách let nemění, poznáte to hned na první pohled.“

Fernando Alonso byl ze setkání nadšený a neskrýval své emoce. „Bylo velmi zvláštní mluvit s někým ta zkušeným a známým, zejména o našich životech spojených s tak velkým týmem, jako je právě Ferrari. Je skvělé hovořit o Formuli 1 s někým, kdo může opravdu říci, jaký tento sport byl před několika desítkami let, bylo to pro mě opravdu skvělé,“ řekl španělský pilot pro webové stránky týmu.

Setkání se uskutečnilo na jedné ze sponzorských akcí společnosti Shell, během které se sedmasedmdesátiletý Surtees setkal také s perzonálem italského týmu, především pak se samotným šéfem stáje, Stefanem Domenicalim. V průběhu dvoudenní návštěvy se Surtees podíval i do muzea Ferrari, kde je vystavena jeho helma právě z roku, ve kterém s týmem získal mistrovský titul.

Sdílejte na:
Zavřít