Valencie domovem španělské GP?

Valencie domovem španělské GP?

Valencia Street Circuit se má podle všeho stát okruhem, na kterém se od roku 2012 bude pořádat Velká cena Španělska. Smlouva by měla být uzavřena na neuvěřitelných deset let.

Jako hodně nepovedený vtip se to může jevit především fanouškům Formule 1, jež letošní závod ve španělské Valencii hodnotí jako ten nejnudnější z celé sezóny. Letos se ovšem jel pod hlavičkou Grand Prix Evropy, což by se počínaje rokem 2012 mělo změnit. Španělská média Radio Valencia a Cadera SER totiž hovoří o dohodě mezi starostou města Rita Barberou a Bernie Ecclestonem.

Podle prvních informací došlo k ústní dohodě mezi těmito dvěma muži, která pojednává o pořádání Velké ceny Španělska právě ve Valencii. Zde by se mělo závodit od roku 2012 po dobu deseti let! Dohoda s Barcelonou o pořádání Velké ceny Španělska právě zde až do roku 2016 tedy pravděpodobně neplatí.

Představenstvo okruhu v Barceloně na to reagovalo jasně: „Je těžké jednat s lidmi, kteří jsou ochotni nabídnout lepší argumenty pro pořádání Velké ceny a vědí, jak vedení Formule 1 přesvědčit o pořádání závodu jinde. Barcelonský okruh je trať s velkou tradicí, který nabízel pravidelně skvělou atmosféru a napínavé závody. To se ale ve Valencii rozhodně nedělo,“ řekl Artur Mas, prezident katalánského okruhu.

Sdílejte na:
Zavřít