Sainz neočekává spory s Norrisem

Sainz neočekává spory s Norrisem

Carlos Sainz věří, že bude se svým novým týmovým kolegou Lando Norrisem dobře vycházet a jejich vztah se obejde bez komplikací.

Carlose Sainze budeme v příští sezoně vídat na startu velkých cen Formule 1 v barvách McLarenu, kam se přesune z Renaultu. Společně s ním utvoří ve Wokingu jezdeckou dvojici nováček Lando Norris, který si v letošním roce připsal titul vicemistra ve Formuli 2. Španěl věří, že mezi ním a britským mladíkem nebude panovat napjatý vztah. Sainz tak nepředpokládá opakování situace ze svého působení u Toro Rosso, kdy nebyl jeho vztah s týmovými kolegy bezproblémový a to jak v případě Maxe Verstappena, tak Daniila Kvyata.

„V porovnání s Toro Rosso určitě,“ odpověděl 24letý závodník na dotaz ze strany serveru Motorsport.com, zda-li očekává dobré vycházení s Lando Norrisem.

„Očekávám velmi podobnou situaci jako s Nicem v Renaultu. Jasně, Nico byl (v Renaultu) rok přede mnou a s Landem přicházíme do McLarenu, já pravděpodobně s mnohem více zkušenostmi, ve stejném roce. Oba začneme od píky. Myslím, že nám to umožní začít znovu, oběma jezdcům stejným způsobem. Se zkušenostmi jistě budu mít šanci. Na začátku sezony budu muset vést tým, zvláště, když Lando začne získáváním trocha zkušeností, ale rozhodně to bude pro McLaren nový start.“

„Jsem si jistý, že to bude velice podobné jako to bylo u Renaultu. Měl jsem s Nicem velmi dobrý vztah, oba jsme hráli na trati fér, oba jsme táhli tým dopředu a skutečnost, že jsme si byli tak blízko v každé kvalifikaci, pomohla týmu v neděli získat spoustu bodů. Doufejme, že to bude u McLarenu stejné a užijeme si nějakou zábavu.“

Syn dvojnásobného rallyového šampiona v březnu zahájí již pátou sezonu v královně motorsportu, do které vstoupil roku 2015. Svého největšího úspěchu dosáhl ve Velké ceně Singapuru 2017, kdy ještě v barvách Toro Rosso dokončil závod na čtvrté příčce.

Sdílejte na:
Zavřít