Red Bull s TAG Heuerem pokračuje, ale už nebude rebrandovat své motory. Honda zůstane Hondou

Red Bull s TAG Heuerem pokračuje, ale už nebude rebrandovat své motory. Honda zůstane Hondou

V posledních letech nesl agregát Red Bullu jméno hodinářské firmy TAG Heuer. Nicméně po přestupu k Hondě motor již rebrandován nebude.

Vztah mezi rakouskou stájí a jejich dodavatelem motorů z Francie byl po nástupu hybridní éry pohonných jednotek napjatý, neboť nebylo vedení týmu spokojeno se spolehlivostí ani výkonností. Renault už měl dost neustálých sporů s Rakušany, přesto s nimi spolupráci prodloužili, avšak pod podmínkou, že nesmějí jezdit pod značkou Renault. Došlo tedy k přejmenování. Motory tak od sezóny 2016 nesly název sponzora TAG Heuer.

Zatímco s Renaultem se po letošní sezóně rozcházejí, se švýcarským výrobcem hodinek budou spolupracovat nadále. Ovšem s tím rozdílem, že tentokrát už k rebrandování nového motoru od japonských motorářů nedojde.

„Jsme opravdu rádi, že můžeme spolupráci s TAG Heuer prodloužit. V uplynulých třech sezónách bylo jméno TAG Heuer hluboce spojeno se snahami týmu, a to díky označení pohonné jednotky a také skrze mimořádný globální dosah společnosti,“ uvedl šéf týmu Christian Horner. TAG Heuer má ve Formuli 1 bohatou historii sahající až do zlatého věku grad prix závodění a my jsme hrdí, že můžeme být nadále součástí tohoto příběhu.“

pic.twitter.com/sEJLrg3zCL— TAG Heuer (@TAGHeuer) 4. prosince 2018

Působení švýcarských hodinářů sahá až do 70. let minulého století, kdy se jejich logo objevovalo na vozech Ferrari a posléze také na mclarenech. Mimo Formuli 1 je TAG Heuer oficiálním partnerem legendárního závodu Indy 500, WTCC a Formule E.

Ředitel TAG Heuer Stéphane Bianchi řekl: „Aston Martin Red Bull Racing je mladý a vzrušující tým, jenž má nekonvenční přístup k Formuli 1 a jeho úžasné zkušenosti a traťové rekordy lépe ilustrují naše moto #DontCrackUnderPressure. Bylo mi jasné, že tato neuvěřitelná vazba mezi TAG Heuerem a Formulí 1 musí skrze toto partnerství pokračovat.“

TAG Heuer připravuje pro sezónu 2019 speciální edici hodinek, jež ponese jméno hvězdy Red Bullu Maxe Verstappena.

Sdílejte na:
Zavřít