Zvýší se skrze nový juniorský program Red Bullu Auerovy a Ticktumovy šance na vstup do F1?

Zvýší se skrze nový juniorský program Red Bullu Auerovy a Ticktumovy šance na vstup do F1?

Rakouská stáj spolu s novým dodavatelem motorů Honda formují nový juniorský program, který by mohl pomoci při cestě do Formule 1 jezdcům závodících v japonské Super Formuli.

Díky nové formě juniorského programu, který vznikl spoluprací Red Bullu s Honda Dreams Project, by se mohly zvýšit šance na vstup do Formule 1 pilotům, kteří budou letos v Japonsku závodit. Jedná se o Daniela Ticktuma a Lucase Auera.

Ticktum, který skončil v letošním ročníku Formule 3 těsně za šampionem Mickem Schumacherem a vyhrál dominantním způsobem prestižní GP Macaa, byl sice kandidátem na sedačku u Toro Rosso už pro sezónu 2019, jenže neměl potřebný počet bodů pro obdržení superlicence. Místo účasti ve Formuli 2 dal přednost formulové sérii v Japonsku, ve které bude oblékat overal týmu Mugen. 

pic.twitter.com/ArYL9wpP8s — British F4 (@BritishF4) 18. listopadu 2018

Vedle Ticktuma bude reprezentovat barvy Red Bullu v týmu B-MAX, jenž nově spolupracuje s německým týmem Motopark, také bývalý pilot Mercedesu v německém šampionátu cestovních vozů DTM a nováček v juniorském programu Lucas Auer. Rakušan má však oproti Ticktumovi s vozem formule 1 zkušenosti, neboť absolvoval minulý rok v Budapešti testy s Force Indií.

pic.twitter.com/ExmDhiSjZy — DTMnews.cz (@DTMnews_cz) 27. března 2018

 

Jak Auer, tak i Ticktum již absolvují testy v Suzuce. 

pic.twitter.com/0oENEMvOBt— SUPER FORMULA (@SUPER_FORMULA) 5. prosince 2018

Sdílejte na:
Zavřít