Brundle: Vettel příliš chyboval

Brundle: Vettel příliš chyboval

Německý závodník opět prohrál v boji o titul s pilotem Mercedesu Lewisem Hamiltonem. Tentokrát se však o něj připravil především on sám, na což poukazuje i Brundle.

Na „letní prázdniny“ odcházel Sebastian Vettel coby lídr šampionátu před druhým Lewisem Hamiltonem na Mercedesu. Jenže druhá polovina sezóny byla z pohledu pilota Ferrari jaksi roztěkaná, neboť nezvykle často chyboval. Jeho smolná šňůra začala zahozeným vítězstvím na domácí půdě na Hockenheimringu. Následovaly tři závody, ve kterých se po kontaktu se soupeři dostal do hodin a musel dohánět to, co tím ztratil. Zejména tyto okamžiky rozhodly o vítězi letošního ročníku Formule 1.

pic.twitter.com/bTEgcUKoT7— Formula 1 (@F1) 22. července 2018

Na Vettela se kvůli tomu sesypala velká vlna kritiky, ať už od fanoušků či italských médií. Nyní se k nim přidává i bývalý pilot F1 Martin Brundle: „Podívejte se na jeho start a restart ve Spa. To byla demonstrace obrovské rychlosti. Dobrá forma se jej držela až do závodu na Hockenheimu, kde se jeho sen o titulu rozplynul. Vettel vždycky předváděl vynikající výkony.“

Podle devětapadesátiletého Brita za prohraný titul nemohlo Ferrari jako vloni, nýbrž právě rodák z Heppenheimu.

„Když se podáváte na body, mohli byste si myslet, že Mercedes a Hamilton sezóně dominovali. Ale bylo to samozřejmě těsnější, než se zdá,“ rekapituluje Brundle a pokračuje: „Jestliže je Kimi Räikkönen Peter Pan, který vypadá ve 39 letech mladě a svěže, pak je Vettel přesným opakem. Myslím si však, že je ještě stále dostatečně rychlý.“

Zatímco Iceman přestupuje do Sauberu, opačným směrem pak putuje velmi rychlý a dravý Monačan Charles Leclerc, který bude příští rok Vettelovým parťákem. Brundle se obává, aby to nedopadlo stejně, jako když tehdy do Red Bullu přišel Daniel Ricciardo.

„Jestli má ještě jeden stupeň volný jako Lewis, pak jej musí teď zařadit,“ apeluje na Vettela, aby se do toho pořádně obul.

Sdílejte na:
Zavřít