Bottas: Letošní sezóna byla mou nejhorší

Bottas: Letošní sezóna byla mou nejhorší

Fin je velice zklamaný z toho, jak se pro něj ročník 2018 vyvinul. Hodnotí jej přitom ještě hůř než debutovou sezónu pro Williams v roce 2013, ve které se pouze jednou dostal na body.

Valtteri Bottas považuje sezónu 2018 za zatím vůbec svoji nejhorší ve Formuli 1, a to i v porovnání s debutovým ročníkem 2013.

Ačkoliv Fin zahájil letošní rok lépe než týmový kolega Lewis Hamilton a bojoval o vítězství v Bahrajnu, Číně a Ázerbájdžánu, nakonec na nejvyšší stupeň nedosáhl ani jednou. Nejblíže byl v Rusku, kde jej však o prvenství připravila týmová režie.

Bottas se po sezóně nechal slyšet, že letošní ročník zůstal daleko za jeho očekáváním, cílem totiž bylo bojovat o mistrovský titul.

Na dotaz, zda se letos jednalo o největší zklamání, pilot Mercedesu odpověděl: „Ano, myslím, že ano.

První sezóna byla těžká, ale nedá se srovnávat. U Williamsu v roce 2013 jsme bojovali na chvostu a já jsem cítil, že jsem na svůj první rok tak nějak plnil svoje cíle.

V těch následujících sezónách jsem pak jezdil lépe a lépe, a pak přišla tahle. Loňský rok byl poměrně odlišný od tohoto. Byl to můj první rok s týmem, můj první rok proti Lewisovi.

Pamatuji si, že jsem loni v téhle fázi byl z té sezóny celkově zklamaný. Nedosáhl jsem svých cílů.

Ale teď, když se na to podívám zpětně, aspoň jsem vyhrál pár závodů. V tuhle chvíli jsem tedy ještě více zklamaný. Myslím, že je to zatím moje nejhorší sezóna.“

1. října 2018

Přestože letošní sezóna byla pro Bottase sezónou řady promarněných šancí, snaží se Fin vzít si do té další jen pozitiva.

„Rozhodně jsem mohl mít úplně jinou sezónu a jsem teď zklamaný, když se ohlédnu, jak se to všechno vyvinulo,“ řekl. „Jsou tu ale pozitiva a i když je člověk zklamaný, že to nedopadlo, jak mohlo, může být velice těžké nějaká pozitiva vidět.

Já ale vím, že jakmile si trochu odpočinu, ta pozitiva v tom začnu vidět, jde přesně o to, že byla spousta závodů, ve kterých jsem mohl získat mnohem více bodů.

Celkově je moje kvalifikační i závodní rychlost v porovnání s Lewisem lepší než loni, takže jsem udělal určitý krok vpřed.

Je to pozitivní, ale musíme počkat pár týdnů, abychom se mohli podívat pořádně na tahle pozitiva, stejně jako negativa z mé strany, abych zajel příští rok lépe.“

2. prosince 2018

Sdílejte na:
Zavřít