Sledujeme nového Hamiltona, tvrdí Toto Wolff

Sledujeme nového Hamiltona, tvrdí Toto Wolff

Šéf Mercedesu vyzdvihuje, že jeho svěřenec vyhrál oba závody po svém letošním zisku titulu. Neusnul tedy na vavřínech jako v minulosti, kdy po své korunovaci polevil ve své výkonnosti.

Formule 1 je svědkem nového Lewise Hamiltona. Tvrdí to jeho šéf Toto Wolff, který vypíchnul Britovy úspěchy v posledních dvou závodech sezóny 2018, ve kterých dokázal zvítězit, přestože již měl zajištěný svůj titul.

Hamilton prohrál svoji bitvu o titul šampiona v roce 2016 s týmovým kolegou Nikem Rosbergem, když zaznamenal vlažný začátek sezóny, zatímco Němec naopak navázal na svá tři prvenství z konce roku 2015.

Tehdy už byl Hamilton šampionem a polevil ve své formě, zatímco Rosberg posbíral zbývající triumfy. Následující ročník pak Němec zahájil čtyřmi vítězstvími, Hamilton poprvé vyhrál dokonce až v šestém závodě v Monaku.

„Byl vlastně ještě silnější poté, co získal letošní titul,“ řekl Wolff k Hamiltonovu závěru ročníku 2018. „Cítím, že je naprosto integrovaný v týmu, jezdecký titul se mu zdál nekompletní.

U jezdce je to skutečně zvláštní, protože jezdci jsou nastavení na jezdecký titul, ale on řekl, že to ještě není všechno a že musíme získat také týmový titul.

Když se podíváte na jeho výraz, vypadalo to skoro, že cítil větší úlevu a štěstí až poté, co jsme získali konstruktéry než ten první titul.

A proto vlastně až do konce nesundal nohu z plynu. Tak nějak je to nový Lewis.“

29. listopadu 2018

Sám Hamilton je přesvědčen, že zkušenosti stály za jeho lepší formou v závěru sezóny.

„Myslím, že letos šlo o to, že už jsem ve svém životě na jiném místě,“ řekl. „Chci dál posouvat hranice, chci dokončit sezónu na výši, pokud to jde.

Opravdu chci dál držet ten základ tak silný, jak v letošním roce byl, abych na tom mohl zkraje příštího roku stavět.

Myslím, že v minulosti to bylo ještě dobré. Nebyla to žádná tragédie, že jsem už po zisku titulu nevyhrál, jsem ale rozhodně spokojený s tím, jak to jde letos.“

29. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít