Flörschová po hororové nehodě v Macau podstoupí v pondělí operaci páteře

Flörschová po hororové nehodě v Macau podstoupí v pondělí operaci páteře

To, že Flörschová vyvázla z hrozivě vypadající nehody „pouze“ s poraněnou páteří, je důkazem, že současné monoposty jsou opravdu bezpečné. Zítra podstoupí operaci.

Tento víkend se ulice Macaa změnily na legendární závodní dráhu, po které se proháněly vozy WTCR, Formule 3 a vozy GT. Jedná se o jednu z nejnáročnějších závodních tratí vůbec, protože ke zdem tam mají závodníci opravdu blízko, není tam totiž ani jedna úniková zóna.

Pokaždé dojde v jednotlivých závodech k nějakým nehodám, ovšem v nedělním závodě světového poháru Formule 3 došlo k incidentu, ze kterého běhal mráz po zádech.

12 kol před koncem musel být závod zastaven kvůli nehodě sedmnáctileté závodnice Sophie Flörschové. Němka v plné rychlosti najela na retardér, přičemž ztratila kontrolu nad svým vozem, narazila do zádi Shoa Tsuboi. Tento kontakt ji katapultoval a v zatáčce Lisboa skončila za ohrazením, za kterým stáli maršálové a fotografové.

Flörschová byla okamžitě při vědomí transportována do nemocnice spolu s dalšími raněnými. Maršál Chan Cha In utrpěl poranění čelisti a odřeniny horní stěny břicha. Jeden z fotografů utrpěl poranění jater a druhý má otřes mozku, oba jsou pod dohledem lékařů.

Official statement regarding @sophiafloersch‚s accident at the #MacauGP. pic.twitter.com/txkfJkePXq

— VanAmersfoortRacing (@VARmotorsport) 18. listopadu 2018

Příčinou hororového incidentu měla být chybná signalizace žlutými vlajkami, jak odhalil junior Ferrari Guan Yu Zou: „Především to byl děsivý moment. Když jsem přijížděl od (ostré pravotočivé) zatáčky Mahrahin, viděl jsem žluté vlajky. Myslím si však, že to byla chyba na jednom z postů.“

„Sophia byla Jehanovi opravdu blízko, takže když Jehan brzy brzdil, už neměla čas zareagovat. Trefila Jehanovu pravou zadní nápravu, a to ji katapultovalo přímo do Lisboy, přičemž přeletěla několik dalších aut. Doufám, že je v pořádku.“

Odpoledne o sobě dala Flörschová sama vědět na svém twitterovém účtu, kde informovala o tom, že ji v pondělí ráno čeká operace páteře.

Just wanted to let everybody know that I am fine but will be going into Surgery tomorow morning. Thanks to the @fia and @hwaag_official @MercedesAMGF1 who are taking great care of me.
Thanks to everybody for the Supporting messages.
Update soon.

— Sophia Floersch (@SophiaFloersch) 18. listopadu 2018

Komisaři si na incident posvítili a jejich závěrečným verdiktem bylo, že „žádný jezdec nebyl převážně ani zcela za srážku zodpovědný“.

„Dnes musíme poděkovat všem andělům, kteří byli s ní, a za fantastickou sílu vozu Dallara,“ dodal šéf týmu Frits van Amersfoort pro Motorsport.com.

— VanAmersfoortRacing (@VARmotorsport) 18. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít