Hülkenberg věří v Abú Zabí v solidní zakončení sezóny. Renaultu by měla trať sedět

Hülkenberg věří v Abú Zabí v solidní zakončení sezóny. Renaultu by měla trať sedět

Německý závodník je přesvědčený, že Renault dokáže uzavřít letošní sezónu úspěšně a pojistit si tak nejlepší umístění od návratu do Formule 1 v roce 2016.

Předposlední závod na brazilském Interlagosu neproběhl pro Nica Hülkenberga vůbec dobře. Byť měl šanci na zisk bodů, nakonec odešel s prázdnou, neboť musel ve 32. kole svůj RS18 odstavit v garáži. „V Brazílii to byl frustrující víkend, ale tak to občas bývá. Auto jsme museli pro jistotu odstavit, protože hrozilo přehřátí motoru, tudíž se nevyplatilo pokračovat. Jelikož v Abu Zabí půjde o hodně, byla to nejspíš ta nejlepší volba,“ bilancuje blonďák.

Pro Renault bude Velká cena Abú Zabí náročná. Oba žluté vozy totiž musí bodovat, ale klíčové bude zejména dokončit před jezdci ze stáje Haas. Hülkenberg se na velké finále bod umělým osvětlením nesmírně těší. Velká cena na tamní trati patří mezi jeho oblíbené závody: „Okruh Yas Marina je trať, která nabízí spoustu zábavy a patří k nejlepším okruhům v kalendáři. Kolo je poměrně dlouhé a ošemetné, protože je obtížné najít správné tempo. Dobré kolo zajedete pouze, když si zvyknete na neobvyklou kombinaci zatáček. Na papíře je pro nás lepší tratí než Interlagos. Proto očekáváme, že budeme konkurenceschopní a získáme nějaké body.“

pic.twitter.com/1v1wsyogOE— Formula 1 (@F1) 11. listopadu 2018

Francouzská stáj se od svého návratu do Formule 1 v roce 2016 konstantně zlepšuje. Zatímco v prvním roce získali pouze osm bodů, vloni už měli na konci sezóny 57 bodů a skončili šestí. V letošní sezóně zaznamenali další zlepšení a aktuálně bojují o pozici nejlepší ze zbytku pole za nejlepším triem – Mercedes, Ferrari, Red Bull, přičemž na pátý Haas mají náskok 24 bodů.

„Abú Zabí bylo v posledních letech vždycky místem konání finále sezóny. Bez pochyby je to dobrá trať na uzavření ročníku. V Poháru konstruktérů jde stále o hodně. Minulý rok jsme bojovali až do konce, a i když máme letos mnohem lepší bodový základ, tak víme, že máme ještě co na práci a že se může stát cokoliv. Těším se na to a dám všechno do toho, abych získal body a sezónu ukončil v pozitivním duchu,“ doufá v dobrý výsledek rodák z Emmerichu.

Ačkoliv absolvoval Hülk letos s Renaultem už druhou sezónu, připomněl, že se tento ročník nesl ve znamení pokroků. „V mé druhé sezóně s Renaultem šlo o to posunout se vpřed a tým dále vyvíjet. Úvod sezóny byl fantastický a zasloužíme si obsadit čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Většinou jsme měli čtvrté nejrychlejší auto v poli a také teď v Abú Zabí musíme odvést dobrou práci. Jakožto závodník chcete vyjet ještě lepší výsledky. Proto si přejete vždycky více, přestože jsme si letos dojeli pro pár velmi dobrých výsledků.“

pic.twitter.com/GPQYfxL69b— Formula 1 (@F1) 13. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít