Tatiana Calderón se o víkendu znovu sveze u Sauberu

Tatiana Calderón se o víkendu znovu sveze u Sauberu

Kolumbijská závodnice se opět posadí za volant vozu Formule 1 týmu Sauber, jezdit bude na testovacím okruhu Ferrari v italském Fioranu.

Tatiana Calderón dostane druhou šanci svézt se s vozem Formule 1, když se v sobotu a v neděli posadí za volant osmiválcem poháněného monopostu C32, vozu týmu Sauber pro sezónu 2013.

Kolumbijská pilotka s vozem Formule 1 debutovala koncem října, když se na okruhu v Mexico City svezla s letošním Sauberu C37.

Sauber říká, že test ve Fioranu „bude představovat skvělou příležitost pro Tatianu pokročit ve svém učení a vývoji.“

Sama Calderón říká: „Je skvělé být tak rychle po mém debutu minulý měsíc zase za volantem vozu Formule 1. Tenhle další krok bude ještě výjimečnější.

Bude vzrušující získat další zkušenosti a poznat tahle auta ještě víc. Těším se na další práci, vývoj a zlepšení společně s týmem.“

Šéf Sauberu Frédéric Vasseur dodal: „Jsme rádi, že Tatiana Calderón absolvuje dva dny testování ve Fioranu. Na tým při minulé promo akci zapůsobila svým odhodláním, soustředěním a schopnostmi.

Jsme přesvědčeni, že Tatiana má vše, co potřebuje, aby mohla jezdit na nejvyšší úrovni, a těšíme se, že během nadcházejícího testu uvidíme, jak se zlepšuje a získává další zkušenosti.“

2. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít