Hamilton: Sirotkin byl bezohledný, nevím, co tam dělal

Hamilton: Sirotkin byl bezohledný, nevím, co tam dělal

Brit se Rusovi v kvalifikaci přimotal do cesty. Odmítl ale zodpovědnost za incident, který málem skončil vzájemnu kolizí. Sirotkin totiž podle Hamiltona měl držet pozici.

Piloti se ve druhé části kvalifikace chystali k rychlým kolům. Lewis Hamilton jel velmi pomalu v závodní stopě, když se k němu zezadu přiřítil Sergej Sirotkin a jen těsně se mercedesu vyhnul. Dostal se přitom dvěma koly až do trávy.

Hamilton však tvrdí, že to byl Sirotkin, kdo se v situaci zachoval bezohledně. Ani jeden z nich totiž nebyl v rychlém kole, podle nepsaného pravidla tedy jezdci drží pozice.

„Všichni jsme si teprve chystali rychlé kolo, já, Sergej a všichni přede mnou,“ řekl Hamilton. „Valtteri (Bottas) byl přede mnou a zvolnil, aby si nechal odstup, takže já jsem se musel postarat, abych si nechal odstup za ním.

Pokud vím, nikdo za mnou neměl rozjeté kolo, takže jsem si dával pozor, nechával jsem si odstup a pak jsem najednou uviděl, jak se z jedenácté zatáčky vyřítilo auto a hlavou mi blesklo: ‚Můj bože, někdo je v rychlém kole?‘

Chtěl jsem se přesunout doleva, ale tam se rozhodl jet i on. Jenže on neměl rozjeté rychlé kolo, takže vůbec nevím, co tam dělal.

Mezi všemi jezdci platí tento respekt (nechat si mezi sebou odstup). Mohl jsem se pokusit předjet Valtteriho, nebo Valtteri kohokoliv před sebou. Všichni víme, že si v tom místě už máme držet svoji pozici.

Byl to obecně docela bezohledný manévr. Bylo to nebezpečné pro nás oba.“

Sirotkin hned po incidentu zvolnil, načež se Hamilton dostal ve stoupání do cíle zpátky před něj. Rus pak naznačil útok do první zatáčky, nakonec se ale stáhl.

„Bylo to zvláštní,“ řekl Hamilton. „Bylo to úplně zbytečné, protože měl za sebou místo, takže nakonec ani jeho, ani moje kolo nebylo dobré. Snad se z toho poučí.“

10. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít