Vettel předvolán před komisaře, zničil FIA váhy

Vettel předvolán před komisaře, zničil FIA váhy

Němec byl během kvalifikace odvolán k povinnému vážení. Sportovním komisařům dával najevo svoji nespokojenost s jejich rychlostí, na váhách ale nevypnul motor a při odjezdu váhy poničil.

Sebastian Vettel vzhledem k proměnlivým povětrnostním podmínkám spěchal během druhé části kvalifikace do boxů pro nové pneumatiky, při příjezdu do boxové uličky ho ale sportovní komisaři přinutili zastavit k povinnému vážení.

Vjezd k váhám byl ale zablokován kuželem, do kterého nervózní Vettel vrazil. Následně najel na váhy, odmítl ale zhasnout motor, jak nařizují pravidla. Namísto toho gestikuloval na komisaře stojícího před ním.

Jakmile bylo vážení dokončeno, Vettel z nich nejprve spustil vůz dozadu, neboť váhy se nacházely ve stoupání. Když byl znovu na asfaltu, akceleroval a váhy přejel, přičemž je poškodil.

Technický delegát FIA Jo Bauer ve svém prohlášení uvedl: „Během druhé části kvalifikace jezdec vozu č. 5 po předvolání k vážení odmítl zhasnout motor. Vůz byl dotlačen na váhy a zvážen s běžícím motorem, což komplikuje možnost získat stabilní výsledek. Po vážení jezdec sjel z váhy s využitím vlastního pohonu, přičemž váhy zničil.

Jelikož jezdec neuposlechl instrukce a znovu zkomplikoval průběh vážení, předávám tuto záležitost ke zvážení sportovním komisařům.“

Vettel k incidentu dodal: „Neměli by nás volat, když se podmínky takhle mění, myslím, že je nefér, když někoho takhle zavolají. Chtěl jsem je popohnat.“

Němec by tak mohl přijít o svoji druhou pozici na startovním roštu. Boj o titul s Lewisem Hamiltonem sice již před dvěma týdny v Mexiku prohrál, Ferrari však stále bojuje s Mercedesem o Pohár konstruktérů.

10. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít