Piloti Red Bullu se shodují: Na pole position v Brazílii nemáme

Piloti Red Bullu se shodují: Na pole position v Brazílii nemáme

Ricciardo byl v obou pátečních trénincích čtvrtým nejrychlejším pilotem, zatímco jeho týmový kolega Verstappen zajel v prvním tréninku nejrychlejší kolo. Přesto je Australan s odvedenou prací spokojený.

Po odstoupení ze skvěle rozjetého závodu v Mexiku si musel Daniel Ricciardo spolknout další hořkou pilulku v podobě penalizace za výměnu turba. Australan na startu do nedělní Velké ceny Brazílie klesne o pět míst.

Uklidnit jej může fakt, že byl v obou volných jízdách rychlejší než Kimi Räikkönnen a pokaždé skončil na čtvrtém místě. V prvním tréninku ztratil na svého týmového kolegu Maxe Verstappena téměř čtyři desetiny, ale ve druhém se zařadil před mladého Nizozemce.

Ricciardo je s prozatímním průběhem víkendu spokojený: „Musíme se podívat na to, jak to poběží v neděli, ale teď to bylo celkem dobré odpoledne. Při nastavování auta jsme udělali od rána dobrý krok vpřed, a to není na této trati jednoduché. Také pneumatiky tady dostávají zabrat, což nám ještě v prvním tréninku dělalo trochu problémy. Ale odpoledne jsme pracovní okno našli, díky čemuž jsme našli i dobré řešení.“

pic.twitter.com/5Y4XWmhbtc— Formula 1 (@F1) 9. listopadu 2018

Na otázku, jak vysoko si myslí, že se na okruhu v Interlagosu Red Bully umístí, odpověděl: „Také to záleží na podmínkách. Musím říct, že za dnešních podmínek by byla pole position v nedohlednu. Odpoledne jsme sice měli slušné auto, ale chyběly mi na konci tři desetiny, a to už je trochu moc. Především proto, že očekáváme, že to ostatní týmy pro kvalifikaci ještě trochu vytočí. Proto bude (zisk) pole position náročný, ale aspoň závodní rychlost byla celkem rozumná. 

Australský závodník očekává vpředu velmi vyrovnaný souboj, proto bude podle něj klíčová především dobře zvolená strategie. Všechny top týmy tu vypadají velmi silně, proto se musíme podívat na to, co můžeme udělat ohledně strategie. Určitě se pokusíme udělat něco jiného než ostatní,“ uzavřel pilot Red Bullu.

Ani Verstappen si nestěžuje

Pilot z Nizozemska byl nejrychlejším mužem prvního tréninku a ve druhém skončil těsně za Ricciardem.  Jeho odpolední účast na trati ale byla ovlivněna dřívějším únikem oleje. Mechanici pilně pracovali na odstranění závady, aby jej stihli poslat dvacet minut před koncem druhého tréninku ven z boxů. Max Verstappen se dostal do provozu, proto nedokázal zajet reprezentativnější čas. „Od začátku jsem byl s autem celkem spokojený. Už v prvním tréninku jsme ukázali, že máme dobrý balanc auta.

Bohužel jsem ale propásl první polovinu druhého tréninku. Samozřejmě, že to není ideální, protože potom si musíte okamžitě odbýt svůj program a při mém prvním pokusu odjet rychlé kolo na superměkkých pneumatikách jsem se zasekl v provozu. Ale myslím si, že beztak tady nebudeme bojovat o pole position, přestože už je auto v dobrém pracovním okně.“

Stejně jako Ricciardo i Verstappen má ze závodních simulací velmi dobrý pocit. Zároveň však uznává, že na začátku letošní sezóny byl zbytečně přemotivovaný a jeho neuvážené akce pak často končily malérem.

„S dlouhými jízdami jsem celkem spokojený. Samozřejmě, že bylo pár věcí, které musíme ještě zlepšit, ale jsem si jistý, že se nám to také podaří.

Je to lepší než na začátku sezóny. Tam jsem toho chtěl příliš a někdy to skončilo nulou. Ale počínaje Monakem je přísun bodů celkem slušný, proto teď musíme pokračovat jako doposud.“

pic.twitter.com/f9sgxGZuQB— Max Verstappen (@Max33Verstappen) 9. listopadu 2018

Sdílejte na:
Zavřít