Zasloužím si místo v Toro Rosso, je přesvědčený Hartley

Zasloužím si místo v Toro Rosso, je přesvědčený Hartley

Brandon Hartley je pod velkým tlakem ze strany týmu, protože má za úkol Gaslyho porazit, aby si sedačku udržel.

Budoucnost Novozélanďana ve Formuli 1 je stále nejistá. Zejména z toho důvodu, že byl konstantně porážen týmovým kolegou Pierre Gaslym. Francouzský závodník byl povýšen do mateřského týmu Red Bullu, přičemž jeho místo zaplní navrátilec Daniil Kvjat.

Nicméně v posledních závodech se jeho forma zlepšila, proto si myslí, že si tím řekl o prodloužení smlouvy na příští rok. Do Velké ceny USA startoval z posledního místa a do cíle dojel těsně za body, na 11. místě. Byl však jedním z pilotů, kteří vydělali na diskvalifikaci Estebana Ocona a Kevina Magnussena, a posunul se na deváté místo. Na své konto si teda připsal další dva cenné body. Zatímco jeho týmový kolega dokončil za ním.

„S mým výkonem a závodem, za který jsem byl odměněn dvěma body, jsem opravdu spokojený. Byl jsem agresivní, když bylo třeba. Správně jsem manažoval pneumatiky, od týmu z boxové zídky jsem dostával dobré informace a zastávka v boxech byla perfektní – týmová práce! Dojet z 20. místa na místě devátém bylo maximum, čeho jsme dnes mohli dosáhnout,“ chválí skvělou práci svého týmu Hartley. „Přestože jsem nebodoval, tak jsem byl v posledních závodech velmi silný. Pro zbytek sezony jsem opravdu motivovaný a optimistický,“ zhodnotil průběh závodu Kiwi.

pic.twitter.com/h4G3MGatA3— Toro Rosso (@ToroRosso) 22. října 2018

Harleymu otázky týkající se jeho budoucnosti ve Formuli 1 lezou na nervy, tak se to snaží umlčet dobrými výkony. „Podle mě jsem v posledních závodech předváděl dobré výkony. Každý víkend odpovídám na otázky ohledně mé budoucnosti, nebo čtu v novinách o tom, že musím porazit svého týmového kolegu,“ naráží na ultimátum, které nedávno vypustil do světa poradce rakouské stáje Helmut Marko. „V Singapuru jsem byl před ním, než přišla týmová režie a já znovu stavěl. V Rusku jsem byl taky před ním, než se rozbilo moje auto. K tomu jsem byl v kvalifikaci v Suzuce rychlejší, a i tady v Austinu jsem byl vpředu. Uvidíme, co se stane.“

Když se dozvěděl, že získal dva body, pro Motorsport.com uvedl: „Je to otravné neustále odpovídat na otázky o mé budoucnosti. Už jsem to řekl několikrát.“

Pro Gaslyho to byl náročný víkend. Stejně jako jeho parťák musel startovat z poslední řady. Cílem projel na 14. místě, ale klasifikován byl jako dvanáctý.

„Už před závodem jsme věděli, že to bude z 19. místa náročné. A po chaotickém prvním kole jsem měl poškozenou podlahu o úlomky, které jsem pravděpodobně přejel. Poté jsem měl plné ruce práce, protože jsem kvůli škodám ztratil spoustu gripu. Rozhodli jsme se pro strategii dvou pitstopů, ale ani s jinou volbou bychom toho v tomto závodě příliš nezmohli. Aspoň, že jsem byl v kvalifikaci na jedno kolo velmi rychlý,“ zhodnotil Gasly.

 

Sdílejte na:
Zavřít