Hloupý důvod, rozčiluje se nad diskvalifikací Ocon

Hloupý důvod, rozčiluje se nad diskvalifikací Ocon

Francouzský závodník byl diskvalifikován z Velké ceny USA kvůli vysokému průtoku paliva. Uznává však, že to byla jejich chyba. Jeho čtyři body následně připadly na jeho týmového kolegu Péreze.

Esteban Ocon dokončil v Austinu na solidním osmém místě a v šampionátu jezdců se díky tomu posunul na osmé místo s jednobodovým náskokem na týmového kolegu Sergia Péreze a jezdce Haasu Kevina Magnuusena.

Po závodě ale přišla studená sprcha v podobě diskvalifikace. Bylo totiž zjištěno, že pilot překročil v úvodním kole maximální povolený průtok paliva, který je stanoven na 100 kilogramů na hodinu.

„Když na to celý závod tlačíte, získáte dobré body a jste diskvalifikovaný z hloupého důvodu, pak je to ten nejhorší pocit, který si dokážete představit,“ rozčiloval se francouzský závodník na Twitteru, avšak zároveň dodal, že si za to mohou sami: „Byla to naše chyba. Nicméně, já se nevzdám!“

pic.twitter.com/u8vVd2D9sb— Esteban Ocon (@OconEsteban) 21. října 2018

K pilotům, kteří profitovali z Oconovi diskvalifikace, patřil také jeho parťák Pérez. 28letý rodák z Guadalajary si tak připsal na své konto právě Francouzovi čtyři body.

„Byl to náročný závod, ale získali jsme cenné doby,“ okomentoval Mexičan. Kromě něj se na bodované pozice po vyškrtnutí Ocona a Magnussena z výsledkové listiny posunuli i Brandon Harley a Marcus Ericsson.

Sdílejte na:
Zavřít