Kubica apeluje na Williams, aby se rozhodl co nejdříve o tom, koho angažuje

Kubica apeluje na Williams, aby se rozhodl co nejdříve o tom, koho angažuje

Polský závodník se nechce dostat do stejné situace jako vloni, proto apeluje na stáj z Grove, aby dala vědět co nejdřív.

Williams má na seznamu momentálně tři kandidáty na obsazení druhé sedačky vedle již potvrzeného juniora Mercedesu George Russella. Šanci na setrvání má současný pilot Sergej Sirotkin, ale musí ještě přesvědčit vedení svými výkony na trati.

Nicméně stáj má očividně zájem také o angažování dalšího pilota spadajícího pod křídla Stříbrných šípů, Estebana Ocona, jenže ten nepřinese do týmu takovou finanční injekci, jako by to bylo v případě Sirotkina a jeho sponzora SMP Racing.

Objevují se však informace o tom, že tým chce vybočit se zajetých kolejí a dát přednost talentu před platícími jezdci. Proto aktuálně hledá sponzory a způsoby, jakými by mohli přijít k potřebnému finančnímu obnosu, aby mohli angažovat právě například Francouze.

Cool! Týmy často dávají přednost jezdcům, kteří mají peníze před těmi, kteří mají talent. Williams teď shání peníze, aby to mohl úplně otočit. https://t.co/d7QKlMvzw8

— SvětFormule.cz (@svetformule) 19. října 2018

Jenže v „čekárně“ je ještě jedna osoba, která má o sedačku velký zájem, a tou je Robert Kubica. Claire Williamsová, šéfka stáje, se nechala slyšet, že Polák by byl „fantastickým“ týmovým kolegou pro nováčka z Británie.

Ovšem s oznámením, kdo volné místo obsadí, si dávají načas. Rodák z Krakova však doufá, že letos britská tradiční stáj představí svého druhého jezdce dříve než v prosinci.

„Jestliže to řekla, tak má asi pravdu. Čas ukáže. Čas ubíhá a já nechci čekat tak, jako minulý rok. Doufejme, že se rozhodnou dříve než vloni.“

„Samozřejmě, že cíl je být příští rok na startovním roštu, ale jak jsem řekl, nemohu čekat do prosince. Situace je celkem jasná. Uvidíme.“

„Myslím, že tým vyhodnocuje různé scénáře. Mají právo to dělat. A já zase dělám jiné věci. Takže uvidíme, jestli se dohodneme, nebo nikoliv,“ řekl třiatřicetiletý závodník pro televizní stanici Sky F1, který byl už vloni na úzkém seznamu. Nakonec však dostal přednost platící jezdec Sergej Sirotkin.

Vítěz Velké ceny Kanady 2008 s týmem BMW připouští, že se kouká i po jiných možnostech, proto chce slyšet rozhodnutí co nejdříve. Protože v prosinci už může být pozdě. „Cílem je být na roštu ve Formuli 1, to je priorita. Jestli se to nestane, tak pravděpodobně budu stále v paddocku F1, ale pochopitelně v tomto případě nebudu závodit.“

Sdílejte na:
Zavřít