Williams shání peníze, aby mohl angažovat Ocona

Williams shání peníze, aby mohl angažovat Ocona

Stáj z Grove se snaží dát dohromady potřebný rozpočet, aby nemusel angažovat platícího závodníka, ale upřednostnit talentovaného Francouze. Williams je pro něj nyní poslední šancí zůstat ve startovním poli pro rok 2019.

Williams by rád pro sezónu 2019 angažoval Estebana Ocona. Než tak ale bude moci učinit, potřebuje sehnat dostatek finančních prostředků, aby dokázal pokrýt své náklady.

V letošní sezóně pro stáj z Grove závodí Lance Stroll a Sergej Sirotkin, oba přitom do týmové kasy přináší značnou finanční podporu od svých sponzorů. Na konci roku navíc Williams přijde také o titulárního sponzora, společnost Martini, musí proto při výběru partnera pro již angažovaného George Russella finanční situaci dobře zvážit.

Právě Russellovo angažmá, které proběhlo bez finančního protěžování ze strany Mercedesu, je jasným znamením, že Williams chce nyní upřednostnit talent před sponzorsky krytými závodníky. Do takového formátu by Ocon bezpochyby zapadal.

Ignorovat finanční stránku věci ale Williams pochopitelně nemůže, zvlášť když už s jedním závodníkem takovým způsobem smlouvu podepsal. Hledá proto potřebné sponzory, aby si Ocona mohl dovolit.

12. října 2018

Sám Ocon před Velkou cenou USA prohlásil, že má z Russellova angažmá radost a nemyslí si, že jeho šance zakotvit u Williamsu jsou zcela nereálné.

„Bylo dobré vidět, že se tam George dostal,“ řekl Ocon. „Také je členem juniorského programu Mercedesu a podepsal na několik let, to naším záměrem nebylo, podepsat na tak dlouho.

U Williamsu ještě zbývá druhá sedačka, pořád se jedná, takže uvidíme, jak to půjde. Georgovi gratuluji. Je v odlišné fázi kariéry než já. Vůbec mi neukradl místo, takhle to není.“

Ocon není jediným kandidátem na druhé místo u Williamsu. Naděje na pokračování si dělá Sirotkin, v jeho případě však záleží na tom, zda s ním je tým spokojený po výkonnostní stránce a zda jeho sponzor, SMP Racing, chce případně riskovat další rok s vozem, který bude jezdit na chvostu pole.

Svoji šanci stále drží také Robert Kubica, který se znovu snaží sehnat více sponzorských peněz, aby u týmu mohl pro rok 2019 zakotvit nejen jako rezervní pilot.

Sdílejte na:
Zavřít