Sergio Pérez oficiálně potvrzený pro rok 2019 u Force India

Sergio Pérez oficiálně potvrzený pro rok 2019 u Force India

Force India právě dnes potvrdila, že první místo u týmu pro rok 2019 získává Sergio Pérez. Pro Péreze to tak bude už šestá sezóna u týmu.

Mexický pilot získal u týmu prozatím pět pódiových umístění, přičemž poslední získal v letošní Velké ceně Ázerbájdžánu.

„Jsem opravdu rád, že mohu oznámit, že se stanu pilotem Force India pro rok 2019,“ řekl Pérez

„Force India je mým domovem už od roku 2014. Tým opravdu rychle roste a to mi dovolilo vyrůst i jako závodnímu jezdci. Dokázali jsme toho opravdu hodně během posledních pěti let, a já si myslím, že to nejlepší teprve přijde.

„Investoři, kteří přišli do týmu, mi opravdu pomohli získat jistotu a já jsem si ohledně budoucnosti velmi jistý a jsem velmi vzrušený.“

Pérezův kontrakt byl pouhou formalitou už delší dobu. Během Srpna byl víceméně potvrzený jako závodní jezdec. Nicméně kvůli odchodu týmu a vstupu do nucené správy týmu se situace zkomplikovala. Mexičan byl jedním z jezdců, kteří pomohli dovést tým do správy. 

Týmový šéf Force India Otmar Szafnauer popsal Péreze jako jednoho z nejtalentovanějších a nejvíce konzistentních jezdců v současné formuli 1.

„Dává nám opravdu stabilní výkony a jde dopředu, což je pro tým velká výhoda. Společně začínáme novou historii našeho týmu, proto jsme velmi rádi, že Sergio s námi bude pokračovat i nadále.“

Lance Stroll je nyní kandidátem na druhou sedačku u týmu místo Estebana Ocona.

Sdílejte na:
Zavřít