Berger: Mick Schumacher mi připomíná Michaela

Berger: Mick Schumacher mi připomíná Michaela

Schumacher junior získal během sobotního závodu Formule 3 mistrovský titul. Stalo se tak dvacet osm let po jeho otci Michaelovi, který vyhrál v roce 1990 titul v Německé Formuli 3. Během této sezóny se jel také závod na Hockenheimu, kde právě Mick získal v sobotu titul.

Michael byl klíčovým mužem za kariérou Micka, dokud se mu nestala nehoda v roce 2013, která ho nechala v blíže neurčeném stavu.

Mickovi bylo pouhých 14 let, když se jeho otec zranil. Nicméně od té doby závodí Mick s mottem ‘Keep Fighting’(Bojuj) a ‘Never Give Up’(Nikdy se nevzdávej), na svém voze.

Novináři se zeptali Gerharda Bergera, který se před rokem 1996 vyměnil v týmu se Schumacherem, zda je rád za takové výsledky mladého Schumachera.

“Samozřejmě jsem opravdu za Micka rád. On porazil konkurenci a vyhrál titul takhle brzy díky pódiu, které mu to celé pojistilo.

“Nicméně jsem také rád za Michaela Schumachera, opravdu bych si přál, aby se jednoho dne vrátil mezi nás a mohl s námi sledovat Mickovu budoucnost a kariéru.

“Mick pouze nevypadá jako jeho otec. Nicméně má i stejný postoj a stejnou chůzi. Má i celkové držení těla jako otec, všiml jsem si toho včera. Nicméně na samotné trati už několikrát ukázal, že podědil jezdecké geny svého otce.

“Pokud si udrží takový výkon, je jisté, že ho to vynese do Formule 1.”

Šéf Mercedes-Benz Toto Wolff, byl přítomný u Schumacherova úspěchu přímo na závodní trati.

“Pozornost na tohoto mladíka byla už od začátku. Byl pod obrovským tlakem. Není lehké pracovat s něčím takovým, speciálně, když nemáte dobrý start do sezóny, jako tomu bylo v tomto případě.

“Jeho výkonnost v druhé půlce sezóny ale byla impozantní. Ukázal, že má to, co potřebuje, a pravděpodobně se stane jedním z nejlepších v našem sportu.

“Jsme také rádi, že jsme ve Formuli 3 zaznamenali 500 vítězství pro Mercedes a zajistili si titul pro naši automobilku.“

Mick Schumacher momentálně nespadá do žádné jezdecké akademie. V letošním roce sice závodil u týmu Prema, který má motory Mercedes, nicméně to ještě neznamená, že je jejich juniorem.

Aktuální spekulace hovoří nejprve o přestup do Formule 2. Německý pilot by mohl zamířit znovu do týmu Prema, případně do ArtGP.

Ani tyto týmy nejsou v letošním roce závislé na nějaké větší značce, jelikož Ferrari spadá pod Charouz Racing Systems. Mercedes svojí juniorskou divizi ve Formuli 2 vyloženě nemá.

Objevilo se několik spekulací, že by Schumacher šel rovnou do Formule 1, ale to je momentálně nepravděpodobné.

Sdílejte na:
Zavřít