Zkušenost je klíčem k úspěchu, říká Magnussen

Zkušenost je klíčem k úspěchu, říká Magnussen

Kevin Magnussen řekl, že získává potřebnou zkušenost v každé oblasti díky týmu Haas. To všechno je prý klíčem k úspěchu v letošní sezóně.

Haas vstoupil do Formule 1 teprve před třemi lety, nicméně už teď útočí na nejlepší pozici v poháru konstruktérů za elitními třemi týmy Mercedes, Ferrari a Red Bull.

Magnussen řekl, že to všechno jen ukazuje, jak se tým zlepšuje rok od roku. Sám jezdec poodhalil, co stojí za úspěchem.

“Myslím si, že je zde několik lepší, které se tento rok zlepšili. Podle mě je hlavně jednou z ní zkušenost,“ řekl dánský pilot.

„Tým každým rokem roste. Všichni využívají své zkušenosti a jsou stále lepší a lepší. Ve stejném čase získávají i více zkušeností.

„Také si myslím, že máme kvalitní vůz. V takových podmínkách stavět auto není lehké, o to lepší to celé je. Jsme schopni postavit auto, ale neděláme žádné chyby nebo tak, při vývoji našeho vozu.

„Kvalita je o hodně lepší letos, a já si myslím, že i celkově náš výkon.

„Naše znalosti ohledně pneumatik jsou také mnohem lepší. Ve Formuli 1 dělá Pirelli opravdu těžko pochopitelné pneumatiky. Naše práce s nimi se ale tento rok zlepšila. Řekl bych, že tohle jsou zásadní věci, proč jsme tento rok mnohem lepší.”

Další víkend má tým extra motivaci, jelikož bude závodit při domácí Velké ceně USA v Austinu.

“Je to opravdu něco mimořádného, extra motivace, abychom byli úspěšní v USA,“ vysvětlil Magnussen.

„Vždy se snažíme udělat maximum. Vždy útočíme naplno a chceme získat nejlepší výsledek. Bude to ale opravdu důležité mít dobrý výsledek v Americe, na domácí trati Haasu.

„Amerika samozřejmě není můj domácí závod, ale ten víkend beru jako domácí. Pokud bych měl žít někde mimo Dánsko, byla by to právě Amerika.

„Rád bych v Americe viděl další závod. Opravdu si užívám tuto zem. Miluji to tady vše.“

Magnussen řekl, že je fanoušek jak okruhů, tak městských tratí. V USA by prý mohl být závod obojího druhu.

“COTA je trochu lepší než většina ostatních okruhů. Není zde jen jedno místo k předjíždění.

„Je zde víc, kde můžete předjet. Na většině tratí je to jedno místo. Na některých tratích není pořádně žádné. COTA má pár opravdu krásných míst, kde se dá předjíždět. Myslím si, že jako závodní trať je vynikající.

“I město postupně roste. Jsou tu skvělé restaurace a skvělá místa, kde je zábava. Je opravdu skvělé zde mít závod Formule 1.“

Sdílejte na:
Zavřít