Briatore: Sám Vettel je svým soupeřem

Briatore: Sám Vettel je svým soupeřem

Bývalý šéf Renaultu Flavio Briatore věří, že letošní přístup Sebastiana Vettela k celé sezóně je špatný.

Jezdec Ferrari odstartoval letošní sezónu vysoko, když vyhrál závod v Austrálii. Nicméně kvůli mnoha chybám a špatnou strategii týmu se Vettel postupně propadl v šampionátu za Lewise Hamiltona.

Briatore ale viní z celého neúspěchu především samotného Sebastiana Vettela.

„Sebastian letos dělá hodně chyb. Sám Sebastian je svým největším soupeřem,“ řekl bývalý šéf týmu Renault pro podcast Nica Rosberga.

„Věřím, že je Ferrari nyní rychlejší než Mercedes. Ale závod se jede na 62 či 64 kol, nikoliv na jedno. To mu musíte vysvětlit.

„Pamatuji si, když jsem pracoval s Fernandem Alonsem. Občas, když dokončil třetí, tak to byl zázrak. I přesto vyhrál šampionát.“

Briatore upozornil především na incident v Monze, kde se Vettel v prvním kole roztočil o Lewise Hamiltona. To všechno prý jen poukazuje na Vettelův přístup.

„je důležité zůstat na trati. Incident v Monze zkrátka neměl logiku.

„Víte, že máte lepší auto, máte 60 kol na to, musíte brzdit a máte čas, abyste ho předjeli. Pokud ale uděláte chybu a jste mimo, nemáte žádné kolo na další pokus.

„Cílem je získávat body, nikoliv vyhrát každý závod. Šampionát není o tom, kolik máte výher, ale kolik jste získali bodů.“

Briatore nicméně potvrzuje, že samotný tým Vettelovi moc nepomohl.

„Tým letos udělal hodně chyb, především v posledních závodech. Je to těžko pochopitelné, když máte tak dobré auto.“

Sdílejte na:
Zavřít