FIA: McLaren nepropásl výběr pneumatik pro Japonsko

FIA: McLaren nepropásl výběr pneumatik pro Japonsko

I když to tak nejprve vypadalo, tak McLaren nepropásl svojí možnost si zvolit pneumatiky pro Velkou cenu Japonska, alespoň to tvrdí FIA.

Jelikož si McLaren vybral ultrakonzervativní strategii sad pneumatik, Musel Fernando Alonso jezdit během volných tréninku minimálně s pneumatikami superměkkými.

To celé zanechalo otevřenou diskuzi, zda McLaren nestihl svůj vymezený čas pro volbu pneumatik Pirelli. Každý tým musí oznámit volbu pneumatik dopředu, pokud se tak nestane, vybere mu Pirelli sady automaticky.

McLaren to sice celé popřel, ale tento příběh vyvolal několik konspiračních teorií.

Ředitel závodu Formule 1 Charlie Whiting řekl, že zatím žádný tým ve Formuli 1 nikdy nepropásl svůj určený čas. FIA údajně každý tým dostatečně varuje, aby se taková situace nestala.

“Nikoho neupozorňuji, pokud už pozdě, nicméně to je vždycky hodně dopředu,“ řekl Whiting.

“Normálně bychom je upozornili, že bychom vzali telefon a řekli jim, ať nezapomenou zvolit své sady pneumatik. Ale oni to stihli akorát.“ 

Technický ředitel McLarenu Gil de Ferran potvrdil, že tým zkrátka chtěl zvolit pro Velkou cenu Japonska tvrdší sady pneumatik.

“Začátkem roku náš vůz fungoval lépe na tvrdé sadě pneumatik.

“Logicky na této trati, kde máte velká přetížení a dlouhé náročné zatáčky, to byla logická volba a pro nás přijatelnější.

„Nicméně jsme se trochu netrefili. Celý víkend jsme se pokoušeli pracovat s nevhodnou volbou, kterou jsme udělali.

„A to je celý příběh, byla to špatná volba.“

Sdílejte na:
Zavřít