Pérez: Po špatné kvalifikaci bylo 7. místo snem

Pérez: Po špatné kvalifikaci bylo 7. místo snem

Mexickému závodníkovi se kvalifikace příliš nepovedla, ovšem v závodě si zpravil chuť, když získal „malé vítězství“ jakožto nejlepší ze zbytku za jezdci trojice nejlepších týmů, Mercedesem, Red Bullem a Ferrari.

Ačkoliv se Sergio Pérez dostal do poslední části kvalifikace, tak s výsledkem nebyl zcela spokojený. Doplatil zejména na špatné načasování výjezdu do ostrého kola. V polovině posledního segmentu začalo pršet, tudíž svůj čas nemohl už zlepšit. Sice zajel desátý nejrychlejší čas, ale po penalizaci týmového kolegy Estebana Ocona startoval devátý.

Samotná Velká cena Japonska už měla pro Péreze mnohem lepší průběh. Těžil především z dobře zvolené strategii, díky které přes boxy překonal hned několik soupeřů.

„Byl to perfektní výsledek. Nejlepší, o kterém jsme mohli snít – nejlepší ze zbytku, poté co jsem statoval devátý po tak špatné včerejší kvalifikaci. Myslím, že jsme to vykompenzovali.“

„Myslím, že kvalifikace byla nešťastná. Nečekali jsme, že porazíme Haas. Podle mě asi nebyli na nejlepší strategii, my však ano. Měli jsme úžasnou rychlost a rovněž velmi agresivní strategii. Dokázal jsem undercutnout pár aut. Takže ano, byl to pro nás silný den.“

„Pod safety carem jsme se dostal Grosjeanovi opravdu blízko a když jsem viděl příležitost, šel jsem do toho. Bylo to opravdu zábavné. Celou dobu jsem na to tlačil opravdu tvrdě, staral se o pneumatiky a dokázal jsem několik dobrých předjížděcích manévrů. Byl to fantastický závod.“

Do cíle GP Japonska dojely oba růžové body v nejlepší desítce, s Pérezem na sedmém a Oconem na devátém místě. Dostali se tak v Poháru konstruktérů na dostřel šestému McLarenu, na který momentálně ztrácí už jen 15 bodů.

Force Indii očividně nepříznivé okolnosti, které vedly k odkupu stáje a následné odebrání všech mistrovských bodů před GP Belgie, nabudily k ještě lepším výkonům. Z posledních pěti závodů skončili Ocon a Pérez čtyřikrát v nejlepší desítce. Osmadvacetiletý rodák z Guadalajary však zdůrazňuje, že se nezabývají tím, na jakém místě na konci sezony skončí.

„Snažíme se to maximalizovat od závodu k závodu. Minulý víkend jsme náš výkon nemaximalizovali. Dnes však ano. Takže doufejme, že další závody budou ještě lepší. Budeme se snažit získat co nejvíce bodů,“ uzavřel Pérez, který má stejný počet bodů jako pilot Haasu Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg z Renaultu. Všichni mají po 53 bodech, přičemž sedmý Pérez je v čele toho tria.

Sdílejte na:
Zavřít