Bottas: Věděl jsem, co je mým úkolem

Bottas: Věděl jsem, co je mým úkolem

Valtteri Bottas byl opět skvělým pomocníkem pro Lewise Hamiltona během Velké ceny Japonska.

Finský pilot držel druhou pozici od startu do cíle. Max Verstappen se na něj sice snažil zaútočit, ale nepovedlo se mu to.

„Tohle je pro tým perfektní výsledek. Je tohle celé odměnou za skvělý výkon věhem celého víkendu,“ řekl Bottas po závodě.

„Jsem rád, že jsem to dovezl do cíle, jelikož je tohle moje první pódium v Suzuce, což je skvělé.

“Po startu jsem byl druhý, takže jsem věděl, jaký bude závod dále. Měli jsme za úkol dovézt auta na první a druhé pozici, a to bylo celé.

“Věděl jsem, jaká je moje práce. Bylo to pouze dovézt vůz na druhé pozici. Je to tak, jak to je. Všichni se cítí dobře. Věděl jsem, že to je opravdu jasný plán do závodu.

Bottas řekl, že nebylo cílené skončit na druhé pozici i v kvalifikaci.

„Myslím si, že kvalifikace byla náročným momentem. Cítil jsem, že se v kvalifikaci můžu dostat blíže. Bylo to pro mě lepší a lepší, a nakonec to bylo vlastně docela těsné.

Nicméně i tak Bottas popírá, že by měl zakázáno bojovat s Lewisem Hamiltonem do konce letošní sezóny.

“Stále s ním mohu bojovat. Záleží to na situaci, jako během závodu v Rusku. Stále zkouším všechno, co umím, abych ho mohl porazit a být mu soupeřem.

„Už nezbývá mnoho závodů, doufám, že získá titul, a potom uvidíme, co dál.“

Mercedes působil, že má závod v jednoznačné režii, nicméně kvůli Virtualnímu Safety caru se dotáhl na Bottase Max Verstappen.

Bottas zablokoval kola, v jeden moment se zdálo, že se před něj Verstappen dostane. Bottas měl problém se soupeři o kolo zpět.

„Na konci druhého stintu jsem měl nějaké plošky, což nám udělalo trochu problém. Máme takové problémy už delší dobu.

„Někdy se dostaneme do určité teploty, a víme, co se stane. Někdy ale na to netlačíme a snažíme se pouze teploty držet. Je to náročné.

„Na některých místech, jako v Suzuce, kde je horko to je opravdu náročné. Víme, že to není úplně ideální.

„Víte, že v těch autech je dost potenciálu. Mysleli jsme si, že je ideální jet na jistotu na jednu zastávku v boxech. Mohlo by být zábavnější jet na víc zastávek a riskovat. 

„Nicméně jsme byli v klidu. Mohlo to vypadat, že je to náročné, ale stále si myslím, že jsme měli dobrý náskok. Sice jsem v jeden moment zablokoval kola, a Max se přiblížil, nicméně jsem měl vše pod kontrolou.

“Potřebovali jsme šetřit motor, ale i tak byl náskok stále dobrý, takže žádné větší problémy.“

Sdílejte na:
Zavřít