GP Vietnamu součástí kalendáře F1 od roku 2020

GP Vietnamu součástí kalendáře F1 od roku 2020

Vedení Formule 1 by v průběhu nadcházejícího měsíce mělo oznámit nový přírůstek do kalendáře velkých cen, od sezóny 2020 se bude závodit ve Vietnamu. Jedná se o první nový závod od převzetí sportu skupinou Liberty Media.

Vietnam je již delší dobu v hledáčku současného vedení Formule 1 jako potenciální nový pořadatel velké ceny. Pro závod byla vybrána lokalita ležící lehce přes 10 kilometrů západně od hlavního města Hanoje, okruh by měl mít podle dostupných informací částečně městský charakter.

Jednání dosud probíhala za zavřenými dveřmi, přičemž během Velké ceny Japonska minulý víkend se objevily informace, že smlouva s novými pořadateli je nyní již podepsaná. Oficiální oznámení by mělo následovat v průběhu příštího měsíce.

Ředitel závodů F1 Charlie Whiting navštívil lokalitu u Hanoje krátce před GP Japonska a vyjádřil přesvědčení, že okruh bude pro svůj debut v roce 2020 připravený.

„Momentálně se na stavbě okruhu jako takové nepracuje, ale místo již bylo vybráno,“ řekl. „Jsme v pokročilé fázi návrhu, a pokud vím, cílem je velká cena v roce 2020. Na základě dosavadních zkušeností by to neměl být problém.“

Whiting potvrdil, že okruh bude částečně vést po běžných komunikacích, vystavěny ale budou i zbrusu nové sekce čistě pro samotný závod.

„Pojede se hlavně v ulicích, ale je tam také pasáž, která ještě není postavená,“ řekl. „Je to otevřené prostranství, kde budou vystavěny boxové budovy. Povede tudy část trati, která v tuto chvíli neexistuje. Pak z ní ale bude silnice.“

Vietnam se již letos dočkal své ochutnávky Formule 1, tým Red Bull Racing totiž spolu s Davidem Coulthardem předvedli demonstrační jízdu v ulicích Ho Či Minova Města.

Sdílejte na:
Zavřít