Kvůli požáru na voze neměl Grosjean během závodu telemetrii

Kvůli požáru na voze neměl Grosjean během závodu telemetrii

Romain Grosjean dokončil Velkou cenu Japonska bez telemetrie na svém vozu. Výpadek způsobil menší požár na jeho voze Haas.

Grosjean dokázal dokončit závod v Japonsku na skvělé osmé pozici. Jezdec musel odolávat problému s řízením, jelikož podle týmového šéfa Gunthera Steinera čelil Grosjean uvolněnému kousku v zadní části zavěšení.

Steiner vysvětlil, že Grosjean nemohl s problémem nic dělat, jelikož tým ztratil veškerá data o voze.

„Nevíme, proč se to rozbilo, ale už od začátku jsme neměli telemetrii,“ řekl Steiner.

„Neznali jsme teploty pneumatik, nic, protože jsme měli požár, který pravděpodobně vznikl z vyteklého oleje, který zapálil vše okolo.

„Takže jsme neměli data teplot, tlaku pneumatik a ještě dalších věcí.

„Takže když nám řekl, že se auto hýbe na rovinkách ze strany na stranu, nevěděli jsme, proč tomu tak je. Možná trefil nějaký úlomek z Kevinova vozu, ale tímhle to neskončilo.

„Celý závod nebyl jednoduchý. Vlastně to nebylo tak lehké, jak to na trati vypadalo.

„Nikdy nevíme, jak horké pneumatiky jsou, ale víme, že to je důležité, takže jsme ztráceli.“

Grosjean ztratil sedmou pozici kvůli virtuálnímu safety caru, na co si později stěžoval do týmového rádia. Francouzský pilot zkrátka nechápal, jak se přes něj mohl jezdec dostat Force Indie dostat.

Nicméně Steiner si myslí, že vše bylo v pořádku.

„Nebylo zde něco špatného, co by mohl Pérez udělat. Byl zkrátka na dobrém místě a někdy jste s virtuálním safety carem v lepší pozici, nebo jste někdy v horší. Pravidla ale hlídají minisektory.

„Měl zde dobrou šanci, pneumatiky byly dobré. Měl i dobrou trakci, takže lépe vyjel ze šikany a předjel ho.

Grosjeanovo osmé místo znamená, že se Haas vrací do souboje o celkové čtvrté místo v poháru konstruktérů. Haas ztrácí jen osm bodů.

„Jsme opravdu rádi, že jsme přivezli body, i když to nebylo jednoduché. Pokud máte ve voze v prvním kole oheň, není to dobré.“

Sdílejte na:
Zavřít