Hartley odstartuje z nejlepší pozice ve své kariéře, skončil šestý

Hartley odstartuje z nejlepší pozice ve své kariéře, skončil šestý

Brendon Hartley řekl, že se cítí velmi emotivně po své kvalifikaci na Velkou cenu Japonska, kde skončil na skvělé šesté pozici.

Jezdci Toro Rosso měli před víkendem strach, zda dokážou dokázat zlepšení svého motoru Honda před Hondy domácím závodem. Tým zachoval chladnou hlavu a v důležité třetí části kvalifikace vyjel v pravý čas na trať se suchými pneumatikami.

“Během posledních měsíců se u mě začala dostavovat frustrace,“ řekl Hartley pro racefans.com 

“Protože jsem věděl, že jsem lepší a lepší. Věděl jsem, že můžu být silný, ale některé věci v zákulisí mi moc nepomohli. Problém byl i kvůli věcem, které zkrátka nešli podle plánu. Dnes se ale vše sešlo, a já jsem velmi šťastný.” 

Hartley dále říká, že kvalifikační kolo bylo zkrátka perfektní.

“Byl jsem trochu emotivní v cíli rychlého kola, protože něco takového se mi normálně nestává.

“Nicméně si myslím, že neštěstí v posledních šesti měsících bylo něco, co jsem věděl, že se dokáže otočit. Byl jsem lepší, a lepší, ale zkrátka jsem nikdy neměl možnost ukázat, co ve mně je.

“Strategie v závodech nebyla nic skvělého. Vždy se něco stalo, že jsem ztratil na Pierra jednu nebo jednu a půl desetiny. 

“Dnes se cítím dobře. Byl to velký tlak, jsem poprvé na této trati v Suzuce, nebo jak bych řekl, na pravé trati. Jsem opravdu hrdý na kvalifikaci, a také jsem hrdý na Hondu.”

Hartley řekl, že nová pohonná jednotka Hondy pomohla týmu bojovat právě o třetí část kvalifikace.

“Určitě patří Hondě velké poděkování. Nebyl zde žádný problém ohledně výkonu. Nyní se můžeme plně soustředit na závod.“

Sdílejte na:
Zavřít