Gasly za incident s Hamiltonem napomenut

Gasly za incident s Hamiltonem napomenut

Pierre Gasly byl napomenut za ohrožení Lewise Hamiltona na trati během prvního volného tréninku na Velkou cenu Japonska.

Gasly vjížděl pomalu do poslední šikany, zatímco Hamilton projížděl od 130R v plné rychlosti. Toro Rosso bylo stále v rychlé stopě, i když jelo pomalu.

Hamilton auto zatočil k pravé části tratě, zablokoval přední kola a musel se svým Mercedesem vyjet mimo trať do únikové zóny.

Komisaři se rozhodli incident prošetřit a rozhodli, že Pierre Gasly bude zatím pouze napomenut. Hamilton řekl, že musel pohotově reagovat, aby se s Gaslym nesrazil.

Komisaři tak rozhodli, že Gasly “Potvrdil, že omezil vůz číslo 44, ale snažil se nechat dost prostor na trati, přičemž už bylo pozdě, aby zahnul na pravou část, kde by se vyhl závodní stopě.“

Jelikož byla situace pouze v pátečním volném tréninku, nebylo potřeba incident více trestat.

Každý jezdec, který dostane takové napomenutí tři během sezóny, dostane pro závod penalizaci odsunutí deseti míst na startu.

Pokud přijde tento třetí prohřešek během závodu, jezdec dostane penalizaci pro další Velkou cenu.

Pro Pierra Gaslyho to bylo druhé napomenutí v letošní sezóně. První napomenutí dostal za incident v prvním kole Velké ceny Francie, kde se srazil s domácím Estebanem Oconem.

Sdílejte na:
Zavřít