Velká cena Německa mi zachránila místo, říká Grosjean

Velká cena Německa mi zachránila místo, říká Grosjean

Romain Grosjean řekl, že letošní Velká cena Německa byla zásadním bodem v jeho kariéře Formule 1. Závod mu zachránil místo pro příští sezónu.

Americký tým Haas oznámil během minulého víkendu svojí jezdeckou sestavu pro rok 2019. Romain Grosjean a Kevin Magnussen zůstávají.

Grosjean je s týmem Haas od debutu týmu v roce 2016. Nicméně kvůli mnohačetným chybám, především pak ve Španělsku a Ázerbájdžánu se pod ním houpala závodní sedačka.

Na otázku, co bylo klíčovým momentem sezóny, odpověděl Grosjean jednoznačně – Německo.

„Německo, to bylo klíčovým momentem, a já to věděl. Našel jsem zde důvod, proč se mi předtím nedařilo, a na tom jsem pracoval.

„Věděl jsem, že od Německa je zpět má forma.“

Grosjean měl skončit v první pětce už během prvního závodu v Austrálii, ale kvůli neutaženému kolu v boxech musel on, i týmový kolega Kevin Magnussen odstoupit ze závodu.

Francouz se dále trápil, když nebyl schopen získat body v osmi závodech. Poté ale dokončil na bodech v Rakousku, kde navíc skončil čtvrtý, což je dosud pro tým Haas F1 nejlepší umístění od začátku závodění ve Formuli 1.

„Všechno se v jednom bodě zkrátka změnilo. Moje sezóna vypadala hůř, než vlastně byla. V jednom bodě jsme prostě měli jenom smůlu.

„V Bahrainu jsem byl na bodech, ale ztratil jsem kus vozu, potom v Kanadě jsme mohli lehce bodovat, ale nepovedla se nám kvalifikace.

„Silverstone byl ten moment, kdy jsem si říkal, že potřebuju pochopit, proč jsou věci takové, jaké jsou. To mi zabralo trochu času, poté už přišlo Německo a Maďarsko, kde jsem věděl, že jsem zase zpátky na trati.“

Grosjean řekl, že musel změnit pár osobních věcí. Musel zkrátka správně zkombinovat osobní a pracovní život.

I tak ale děkuje týmu, že nad ním nezlomil hůl. Pro Grosjeana bylo důležité, aby dostal více času na potvrzení svých kvalit závodního jezdce.

„Oni věděli, co jsem pro ně udělal. Myslím si, že byli velmi opatrní a to bylo skvělé,“ pokračoval jezdec Haasu.

„Jsou zde jezdci, kteří se snaží rozumět závodění, ale pro mě to už není, jako to bylo dříve. Všechno se za tu dobu zkrátka změnilo.

„Je zde mnoho jezdců, kteří závodí zadarmo, nebo bez odměn, je to těžké si najít místo.

„Nicméně zkušenosti si nemůžete koupit, a já mám pocit, že to bylo pro tým Haas tím hlavním argumentem. Tým je stále mladý a rozvíjí se, takže je důležité mít zkušené závodníky.“

Sdílejte na:
Zavřít