Jsem lépe připravený na Formuli 1 než v sezóně 2017, řekl Antonio Giovinazzi

Jsem lépe připravený na Formuli 1 než v sezóně 2017, řekl Antonio Giovinazzi

Italský pilot Antonio Giovinazzi řekl, že je lépe připravený pro svůj návrat do Formule 1 příští rok, než když debutoval v sezóně 2017, kdy nahradil Pascala Wehrleina v úvodních dvou závodech.

Antonio Giovinazzi bude příští rok závodit v Sauberu po boku Kimiho Räikkönena. Ital se letošní rok zúčastnil Le Mans s týmem AF Corse, kde tvořili jezdeckou posádku Toni Vilander, Pipo Derani a právě zmíněný Antonio Giovinazzi. Umístili se na pátém místě s Ferrari 488 ve své kategorii.

Navzdory jeho limitovaným šancím pro závodění v letošním roce, Giovinazzi věří, že je lépe připraven pro Formuli 1, než byl při svém debutu v královně motorsportu v roce 2017.

Byly to dlouhé dva roky, hodně testování na simulátoru a přátelství s inženýry Ferrari. Byly to opravdu důležité roky pro mě, kdy jsem se samozřejmě hodně naučil ze setkání se Sebastianem Vettelem a Kimim Räikkönenem. Takže můžu říct, že jsem mnohem více připravený, než když jsem skočil do auta na začátku roku 2017,“ řekl Antonio Giovinazzi.

25. září 2018

Zároveň italský pilot přiznal, že poslední měsíce byly pro něj stresující, než ho Sauber oznámil jako pilota pro sezónu 2019. 

„Jistě to nebylo jednoduché, ale pro mě je velice mocné to, že se nikdy nevzdám svého snu. Vždycky jsem cítil, že můžu mít šanci. A pak se to stane, takže pro mě bylo dobré, že jsem se nikdy nevzdal.“

Antonio Giovinazzi testoval Formuli E v lednu, ale řekl, že se vždy soustředil na nalezení cesty do Formule 1.

„Můj cíl byl od té doby, co jsem začal závodit na motokárách, stát se jezdcem Formule 1. Byl jsem hodně blízko. Ferrari mi dalo šanci být jejich třetím jezdcem. A samozřejmě můj cíl byl, abych dostal šanci ve Formuli 1 a vždy jsem snil o tom, že se stanu jezdcem Formule 1, takže jsem vždy pracoval na tom, abych dostal sedačku ve Formuli 1,“ dodal Antonio Giovinazzi.

Sdílejte na:
Zavřít