Mercedes udělal s týmovou režií dobře, říkají ostatní týmy

Mercedes udělal s týmovou režií dobře, říkají ostatní týmy

Mercedes použil během Velké ceny Ruska týmovou režii, která měla velký ohlas u fanoušků. Většinou špatný. Nicméně zástupci jednotlivých týmů souhlasí s rozhodnutím týmu Mercedes.

Jak už víme, Valtteri Bottas přepustil vedení týmovému kolegovi Lewisu Hamiltonovi, který díky vítězství navýšil své vedení v šampionátu už na padesát bodů.

Hamilton řekl, že vítězství přijímá, ale necítí se nijak zvlášť dobře. Zatímco za celým rozhodnutím stál Toto Wolff. 

Týmový šéf Force India Otmar Szafnauer souhlasí s rozhodnutím Mercedesu. 

“Myslím, že udělal správnou věc. Udělali bychom úplně to samé v takové situaci, protože nikdy nevíte, co se stane příště,“ řekl Szafnauer.

“Můžete mít jednoduše poruchu pohonné jednotky a ztratíte 25 bodů. Někdo jiný vás může srazit na startu. To všechno se doufejme, nestane, ale během posledních závodů se stát může.

“Pokud nedokončíte dva závody, už je to problém. Myslím si, že každý má zájem, aby vyhrál oba tituly. Jezdci a týmy bojují o oba poháry mistrů světa.”

Szafnauerův tým odebírá zákaznické motory Mercedes. Samotní jezdci pak byli nuceni podstoupit týmovou režii, když si prohodili pozice, a pak zase zpět. Esteban Ocon a Sergio Pérez se tak snažili dostat před Haas Kevina Magnussena. Pérez Haas nedokázal předjet, a tak musel pozici vrátit zpět Oconovi.

 “Nikdy nevíte, dokud nezkusíte. Zkusili jsme to. Mohlo to fungovat, ale byli jsme daleko. Takové věci zkusíte, když nemáte, co ztratit.”

Sdílejte na:
Zavřít