Ocon je jednou z možností, říkají u Haasu

Ocon je jednou z možností, říkají u Haasu

Guenther Steiner, který je šéfem Haas prozradil, že jezdecká sestava pro rok 2019 bude oznámena během příštích dvou týdnů, přičemž jedním z kandidátů na sedačku je i Esteban Ocon.

Jedním z kandidátů na místo u Haasu byl Charles Leclerc, ale ten odchází k Ferrari., to ulehčilo situaci týmu pro vybírání jezdců.

Zatímco Kevin Magnussen už má prakticky jistou smlouvu, nad budoucností Romaina Grosjeana jsou stále otazníky.

„Závod v Japonsku je za dva týdny, a kolem těchto dvou týdnů to oznámíme,“ řekl Steiner.

Tým Haas potvrdil zájem o služby Estebana Ocona, který spadá pod juniorku Mercedesu, taktéž i George Russell, který letos závodí ve Formuli 2.

Steiner potvrzuje, že ze strany Mercedesu je jistý zájem, ale tým Haas je v podstatě další juniorkou Ferrari. V tomto ohledu by mohl nastat problém.

„Vždy o tom uvažujete, protože jsou oba dobří jezdci. Nicméně musíme se dívat na naše zájmy, a to si myslím, že by mohl být pro Mercedes problém.

„Mercedes má mnoho talentovaných jezdců a snaží se vyřešit svůj problém. Ale proč by to měl být problém i pro další lidi? Je to dobrý problém, a musí si ho vyřešit sami.“ 

Z pohledu další budoucnosti Steiner prozradil, že jedná s Pietrem Fittipaldim, který by měl zastávat v budoucnosti roli vývojového jezdce a testovacího. Tým měl v plánu nasadit jezdce už dříve, ale kvůli zlomeným nohám Fittipaldiho během loňské sezóny, se celá situace zkomplikovala.

„Mluvil jsem s Pietrem minulý týden. Teď jde všechno dobře. Cítí se pohodlně a bez bolesti, pravděpodobně začne testovat na konci roku. Nemluvili jsme o smlouvě. Nyní je zpátky v Evropě a začneme spolu zase mluvit o budoucnosti.“

Sdílejte na:
Zavřít