Sainz nepojede pro Red Bull, jelikož sešel ze zájmu

Sainz nepojede pro Red Bull, jelikož sešel ze zájmu

Carlos Sainz prozradil fakt, že nebyl vybraný Red Bullem, jelikož nebyl pro samotnou značku příliš viditelný.

Poté, co Španěl strávil první roky v juniorském týmu Red Bull Toro Rosso, dostal ke konci loňské sezóny příležitost přejít do týmu Renault. Nicméně i tak si Sainz udržoval s Red Bulem určitý kontakt.

Místo Sainze příchází pro příští rok do týmu Daniel Ricciardo. Letošní jezdec Renaultu tak očekával, že dojde jednoduše k prohození jezdců mezi týmy. To se ale nestalo.

Helmut Marko a Christian Horner se rozhodli vybrat Pierre Gaslyho po boku Maxe Verstappena pro příští rok.

„Věděl jsem, že pro rok 2016 a 2017 jsem měl dobré vztahy s Red Bullem, ale v týmu byl Ricciardo a Verstappen,“ řekl Sainz pro Sky Sports.

„Potom jsem odešel k Renaultu a měl velmi dobrý rok, ale ztratil jsem kontakt s Red Bullem a mnoho informací se ke mně nedostalo. Takže se zkrátka rozhodli pro Gaslyho, protože byl plnou oporou a je skvělým jezdcem. Zaslouží si zkrátka dostat šanci u Red Bullu.

Čtyřiadvaceti letý jezdec je tak od příští sezóny pilotem McLarenu. Jeho partnerství se značkou Red Bull i týmem je tak minulostí. I tak ale Sainz týmu moc děkuje za podporu, kterou dostal na začátku kariéry.

„Můj první rok 2015 v Toro Rosso byl opravdu dobrý. V roce 2016 jsem získal třikrát více bodů než v mé první sezóně, i když bylo auto horší.

„Potom přišel můj třetí rok 2017, který byl ještě lepší, a to mi dalo vstupenku do Renaultu.

„Díky tomu, že jsem přišel už v půlce loňské sezóny, jsem měl možnost lépe pracovat. Byl to stejný tým, stejné auto, stejné motor, a stejní mechanici, takže to mi dovolilo se zlepšit. Díky tomu jsem byl schopen najít další cenné desetiny.

„Dovoluje vám to lépe pracovat s týmem společně. Je důležité mít stabilitu, ta vám pomůže se zlepšovat.“

I když ví Sainz, že potřebuje stabilitu, má smlouvu u McLarenu na dvě sezóny.

„Jezdec musí mít důvěru, a pokud vám tým dá smlouvu na dva roky, znamená to, že vám věří.“

„Je to poprvé ve Formuli 1, kdy mám smlouvu na dvě sezóny,“ dodal Sainz.

Sdílejte na:
Zavřít