Lewis je stroj na vítězství, říká James Allison

Lewis je stroj na vítězství, říká James Allison

Technický ředitel Mercedesu James Allison řekl, že Lewis Hamilton je zásadní součástí pro zisk pátého titulu v poháru konstruktérů.

„Lewis se tento rok změnil ve stroj na vítězství,“ řekl Allison po výhře Brita ve Velké ceně Singapuru, která obvykle Mercedesu nevyhovovala.

„Dokázal svůj výkon přeměnit na neuvěřitelnou úroveň, kterou bylo úžasné sledovat.“

Hamiltonův výkon umlčel kritiky, kteří hovořili o jezdcově životním stylu. Hamilton během minulého týdne představil svou vlastní módní kolekce ve spolupráci s Tommy Hilfigerem. Hned během víkendu získal pole position a vyhrál závod.

„Myslím si, že to byla od Lewise dokonalost,“ řekl Toto Wolff po kvalifikaci.

„Věděli jsme, jaké zajíždí sektory, a že je má fialové, ale udržet to dohromady bylo neočekávané. To byla dokonalá práce. Bylo to nejlepší kolo, které jsem od něj viděl.“

Hamilton poté odjel klidný závod, i když se kvůli vozům o kolo zpět chvíli zaseknul. Verstappen se tak dotáhl, ale zaútočit se mu nepovedlo.

“Pro nás to byl nervózní závod. Všechno co se dělo, zasekli jsme se, vyjel safety car…ale ani to nás nestálo vedení,“ pokračoval dále Allison.

“Lewis zde udělal dobrou práci. Dali jsme mu auto, které to mohlo dokázat, a on se nám skvěle odvděčil.

„Důležité bylo, že jsme dokázali auto správně nastavit na trati, kde se nám dřív nedařilo. Bylo zde mnoho teorií analýz, co bylo dřív špatně, a kde jsme ztráceli.

“Ukázalo to, že jsme se pomalu zlepšovali, a náš výkon byl celkově lepší. V posledním sektoru v Budapešti jsme byli silní. Loňský rok pro nás byl šíleny v tomto místě. To všechno znamená, že jsme se o rok značně posunuli.

Hamilton tak díky výhře pochopitelně navýšil svůj náskok v celkovém hodnocení jezdců. Nicméně i samotný tým Mercedes získal více bodů na Ferrari.

„Celý tým se nyní cítí dobře, jelikož jdeme správným směrem. Udělali jsme zatím dobrou práci a vedeme oba šampionáty. Tento pocit ale máme chvíli, jakmile se vrátíme do Soči, budeme plně soustředění,“ dodal Allison.

Sdílejte na:
Zavřít