Ferrari může následující závody vyhrát, říká Vettel

Ferrari může následující závody vyhrát, říká Vettel

Šance na zisk titulu pro Sebastiana Vettela jsou po Velké ceně Singapuru rozhodně menší. I přesto německý jezdec doufá, že bude moct bojovat o vítězství v posledních šesti závodech.

Ferrari sice bylo favorizováno na výhru v Marina Bay, stejně tak v Monze, nicméně oba závody ovládl Lewis Hamilton.

Hamiltonovo poslední vítězství bylo čtvrté z posledních pěti závodů. I díky tomu nyní vede Brit o 40 bodů právě před Vettelem. Hamilton tak útočí na zisk čtvrtého titulu mistra světa za pět let.

Vettel i tak stále doufá, že se mu podaří v následujících závodech bodový deficit dohnat.

“Lewis řekl, že nečeká, že zde na mě získá deset bodů. Ale ani my jsme nečekali, že deset bodů ztratíme. Bohužel jsme měli závod, jaký jsme měli, a můžeme říct, že jsme ztratili jen deset bodů a bereme to,“ řekl Sebastian Vettel.

“Samozřejmě je zde stále dlouhá cesta a hodně bodů. Nikdy jsem nevěřil tomu, že máme nejlepší auto o třídu, jak lidé říkají. Ale víme, že máme opravdu dobré auto.

“Začali jsme sezónu dobře, ale v druhé polovině jsme byli přibližně půl vteřiny pozadu v kvalifikaci. Bylo to náročné získat zpět, což se nám povedlo. Potom jsme potřebovali čas na další věci, ale myslím si, že celkově máme lepší rychlost, a můžeme konkurovat v kvalifikaci, i v závodě.

“Rusko pro nás bude lepší než v předchozích letech. Mohlo by našemu autu vyhovovat víc. Nicméně neočekávám, že by některá z dalších tratí měla být pro náš vůz problémem.

“Naše auto funguje dobře všude, takže pouze musíme být více připraveni na situace, které přijdou.“

Vettel svůj tým bránil během otázek na kvalifikaci a závod v Singapuru. Všechno zkrátka bere jako týmovou záležitost.

“Nehrajeme zbytečné hry. Snažíme se být těžkými soupeři a úroveň soutěže je také velmi vysoká. Každý malá chyba je pak problém, a jsou lidé, kteří z toho chtějí vytěžit.

“Nebyl to výsledek, který jsme chtěli, takže jsme zklamaní, ale myslíme si, že jsme velmi silní. Nebyli jsme tak silní, jak jsme chtěli během posledních závodů. Možná potřebuje trochu více čistého závodního tempa.

“Musíme se dívat dopředu. Je zde spousta rozdílů během soboty a neděle. Musíme se v některých věcech učit od ostatních, protože pravděpodobně dělají lepší práci než my, když dokončí o půl minuty před námi,“ dodal Sebastian Vettel.

Samotné Ferrari čeká na konstruktérský titul od roku 2008. Italská stáj je nyní celkově druhá se ztrátou pouhých 37 bodů na tým Mercedes.

Sdílejte na:
Zavřít