Leclerc se sveze s Ferrari ještě během letošních testů

Leclerc se sveze s Ferrari ještě během letošních testů

Charles Leclerc se přidá k týmu Ferrari během nadcházejícího testu Pirelli, který bude probíhat společně s Mercedesem na okruhu Paul Ricard.

Pro Monackého pilota to tak bude první svezení s Ferrari od jeho oznámení jako oficiálního jezdce pro následující rok. Leclerc testoval vůz Ferrari naposledy loni po Velké ceně Maďarska.

Test, který proběhne tento čtvrtek a pátek bude klíčovým pro pneumatikářskou společnost Pirelli, která si chce otestovat opotřebení pneumatik pro nadcházející sezónu.

Tento test by mohl být klíčový, i když Pirelli chystá další podobné testy i do budoucna. Na testování se tak sejdou oba týmy v souboji o titul.

Oba týmy už dříve testovali pneumatiky pro příští rok, které ovšem byly do mokrých podmínek. Tentokrát to bude poprvé, co týmy zkusí normální pneumatiky. Pirelli přiveze pro týmy různé a nové směsi pneumatik na rok 2019.

Od příští sezóny se zároveň sníží vysoký počet označení pneumatik. Zmizí názvy jako hypersoft a ultrasoft a zůstane pouze soft, medium a hard. Nicméně i tak budou směsi na každý víkend lehce jiné, jako tomu bylo letos.

Valtteri Bottas bude reprezentovat Mercedes, zatímco u Ferrari se k Sebastianu Vettelovi přidá Charles Leclerc. Ferrari si tak dva testovací dny rozdělí, zatímco pro Mercedes se nic nemění.

„Budeme mít na Paul Ricardu dva testovací dny,“ řekl šéf Pirelli pro Formuli 1 Mario Isola.

„Stále vyvíjíme komponenty pro další rok. Tento test bude pro týmy slepým. Budeme zkrátka zkoušet několik neoznačených směsí a zároveň přivezeme i nové směsi.

„V rámci pravidel konstrukce musíme dokončit vývoj nejpozději k prvnímu říjnu. Po tomto termínu už bude nová konstrukce jasně daná.

Vypadá to, že se @Charles_Leclerc nemusí o svou budoucnost ve @ScuderiaFerrari obávat.https://t.co/4Y0pPpFGIb

— SvětFormule.cz (@svetformule) 16. září 2018

„Testovali jsme během letošního roku několik verzí, ale pravděpodobně už jsme vybrali tu správnou pro příští rok.

„Nicméně stále máme některé další myšlenky, které si chceme ověřit. Mít dva nejlepší týmy v poli pro tento test je zárukou, že test bude úspěšný.

Zbývající testy odjede Renault po Velké ceně Japonska a Sauber po Velké ceně Mexika, kde už budou také nové sady pneumatik. Nutno upozornit, že týmy nezískají žádnou konkurenční výhodu, jelikož testovat může a bude každý.

Všechny týmy ještě dostanou možnost otestovat pneumatiky hned po Velké ceně Abu Dhabi letošního roku.

„Abych pravdu řekl, že opravdu skvělé, že se všechny týmy zapojí, protože nemusíme dělat design pneumatiky jenom podle top týmů.

„Díky tomu, že se každý tým zapojí, zjistíme, jak pneumatiky fungují na různých vozech. Takže je to dobré řešení,“ dodal šéf Pirelli Mario Isola.

Sdílejte na:
Zavřít