FIA bude vyšetřovat další zakrytí kamery Ferrari

FIA bude vyšetřovat další zakrytí kamery Ferrari

Ferrari bylo spatřeno, jak používá během předchozích závodů chladící pytel, který zároveň překrývá onboard kameru.

Zatímco Italská stáj tvrdila, že pytel chladí elektroniku v kameře, FIA zjistila, že se pouze tým snaží zakrýt výhled na volant. Ferrari tak šlo o zakrytí různých módů a nastavení auta a motoru.

Před Velkou cenou Itálie Mezinárodní Automobilová federace rozhodla, že Ferrari už nesmí s okamžitou platností tento pytel používat. Ferrari tak obratem dalo přes kokpit deštník, aby volant opět zakrylo.

Během víkendu v Singapuru přišlo Ferrari s novým řešením, když upravilo design chladícího zařízení pro airbox monopostu. Toto zařízení má nyní výdech přesně v místě, kde je kamera, takže opět není nic vidět.

Charlie Whiting, ředitel závodů Formule 1 řekl, že se na řešení Ferrari podíval, a nevidí žádný problém. Nicméně má v plánu zahájit další vyšetření právě kvůli blokaci výhledu z vozu.

„Dokud to nebude bránit ve výhledu, nebudeme to my, ani FOM řešit.

„Pokud chladí onboard kameru, která je na vrcholu celého zařízení, je to v pořádku. Bude to v pořádku pro FOM, tak nemáme problém to řešit, nicméně to nesmí omezovat výhled,“ řekl Whiting.

„Šel jsem se podívat k Ferrari, ale na vozech jsem to neviděl, a to bylo přibližně hodinu před volným tréninkem.

„Celý systém je vložený do airboxu vozu, takže primární záležitostí je chladit airbox, nicméně to směřuje i do dalších částí vozu, jelikož to má velké průduchy.

„Mají i nějaké postranní průduchy, viděl jsem je, ale směřují k onboard kameře. Nicméně naši lidé řekli, že v tom nemají problém.“

Autosport se dále zeptal, zda mají v plánu i další vyšetřování, jelikož by kamera správně blokována být neměla.

„Určitě se na to ještě podíváme, ale není to naše hlavní záležitost. Musíme být zkrátka fér. Všichni přece hrají hry, nebo ne? Chceme jen být neutrální.“

Sdílejte na:
Zavřít