Hamilton si rýpnul do Vettela: Jsem rád, že nedělám chyby jako on

Hamilton si rýpnul do Vettela: Jsem rád, že nedělám chyby jako on

Lewis Hamilton v neděli ovládl také Velkou cenu Singapuru, přestože Mercedes nebyl na městském okruhu favoritem. Sebastian Vettel a Ferrari naopak další závod nezvládli a brali pouze třetí místo. Němcova ztráta v šampionátu se tak natáhla na 40 bodů.

Obhájce titulu Lewis Hamilton odmítá, že by mu k současnému solidnímu náskoku v čele průběžného pořadí pomohlo štěstí, přestože mělo Ferrari často silnější auto, ale nedokázalo této skutečnosti využít.

„Nedívám se na to tak, že jsme měli štěstí,“ řekl Hamilton. „Když Vettel tuhle (v pátečním tréninku) trefil zeď, poškodil auto a přišel o čas na trati, to není nějaké naše štěstí. Já jsem opravdu hrdý na to, že se do takových pozic nedostávám.

Vím, že můj tým na mě spoléhá zrovna tak, jako jeho tým spoléhá na něj. My jako jezdci jsme pod velkým tlakem. Jen v malém procentu případů uděláte něco špatně, ale má to velké dopady.

Jakožto tým neztrácíme žádný čas tak, že bychom se zabývali tím, co dělají, nebo jestli cítí nějaký tlak, nebo jestli jsou šťastní či nešťastní. My s nimi nemůžeme nic dělat, my se můžeme pouze snažit, abychom sami o víkendu zajeli co nejlépe.“

16. září 2018

Hamilton tvrdí, že s Mercedesem podává lepší výkony, než na jaké by měl mít. „Jestliže naše auto je stoprocentní, pak my z něj dostáváme 102%,“ říká.

I přes výrazný náskok v čele šampionátu ale nechce brát situaci na lehkou váhu: „Naděje a víra jsou dvě věci, které se vždycky musíte ubezpečit, že máte. Jsem si jistý, že tohle (u Ferrari) vezmou jako těžký víkend, stejně jako my jsme měli těžké víkendy, a příště budou zase silní.

Můžu vás ale ujistit, že u nás v týmu nejsme nafoukaní nebo zbytečně sebevědomí. Snažíme se být pracovití a makat, jak jen to jde. Chceme dát ujíždět tak, jak dosud. Pokud na to dokážou odpovědět, pak si s nimi rádi zabojujeme. Pokud ne, pak nám to taky nevadí.“

17. září 2018

Brit se už téměř dostal do situace, ve které v roce 2016 získal titul jeho tehdejší týmový kolega Nico Rosberg. Tomu v posledních čtyřech závodech sezóny stačilo dojet druhý za Hamiltonem, aby získal titul, což se nakonec stalo. Hamilton se však takovými kalkulacemi podle svých slov nechce zabývat.

„Není důvod, abych se na následující závody díval stylem, ‚OK, tady potřebuju tohle, tady zase tohle‘. Já chci vyhrát každý závod, je to jednoduché,“ řekl.

„Na to se soustředím a vždycky (na okruh) přijíždím s tím, že chci vyhrát. Přijdou víkendy, kdy budeme vědět, že jsme možná pohodlně silnější, ale přijdou také víkendy jako tenhle, kdy budeme čekat, že budeme pozadu, ale pořád máme tu víru, že můžeme vyhrát.

Já chci vyhrát každý závod, to je mým cílem. Nedívám se pouze na body. Je hezké mít 40 bodů, ale nebude konec, dokud to nebude matematicky nemožné (být poražen).“

7. října 2017

Sdílejte na:
Zavřít