Pérez se po startu srazil s týmovým kolegou Oconem

Pérez se po startu srazil s týmovým kolegou Oconem

Sergio Pérez měl dnes divokou Velkou cenu, když hned po startu poslal do zdi týmového kolegu Estebana Ocona, a potom dokonce vrazil i do Sergeje Sirotkina.

Pérez si závod v Singapuru rozhodně za rámeček nedá. Hned v prvním kole byl bok po boku s Estebanem Oconem, kterého vytlačil, a Ocon poté skončil ve zdi.

“Byl to velmi nešťastný incident. Jeden z těch, kterým se velmi těžko můžete vyhnout. Pouze jsem cítil náraz, a že jsem se zasekl o jeden vůz. Nevěděl jsem, že to byl Esteban. Potom jsem se hned týmu omluvil, že jsem tohle udělal,” řekl Pérez po závodě pro Sky Sports.

Ocon, pro kterého je sedačka u týmu na příští rok v ohrožení nechtěl nehodě věřit.

“Nebudu komentovat, případně analyzovat, co se stalo. Měl jsem dobrý start s dobrým gripem. Snažil jsem se jet vedle Sergia, ale hned jsem ucítil náraz a skončil jsem ve zdi.

“Nicméně jediné co můžu říct, že jsme měli dobré tempo celý víkend. Mohl to být dobrý víkend pro oba z nás, ale teď tu stojím, mluvím, a odjíždíme bez bodů. To je příšerné,” řekl druhý pilot Racing Point Force India.

Pérez a Ocon měli během loňské sezóny několik incidentů. Tým se i tak rozhodl nechat jezdce volně bojovat.

“Je to téměř rok od doby, co se to stalo naposledy,” řekl šéf týmu Otmar Szafnauer.

“Naposledy se to stalo v Baku, a potom ve Spa. Od Spa už se nic takového nestalo. Nicméně je vše při starém. Dovolili jsme jezdcům bojovat v prvním kole, nicméně teď už jim to nedovolíme. Pokud chtějí po startu dopředu, bude si každý muset vybrat jinou stopu, už tohle nesmíme dovolit.”

Sdílejte na:
Zavřít