Red Bull pracuje na dořešení mapování motoru pro závod

Red Bull pracuje na dořešení mapování motoru pro závod

Šéf Red Bullu Christian Horner řekl, že rakouský tým pracuje s dodavatelem pohonných jednotek Renault na řešení problému s mapováním motoru, který měl negativní dopad na oba piloty během kvalifikace GP Singapuru.

Nizozemský pilot Max Verstappen si stěžoval do vysílačky, že jeho motor mu nedodává dostatek výkonu během třetího volného tréninku. 

Před kvalifikací si Red Bull myslel, že cílem bude třetí řada na startovním roštu, ale Nizozemec dokázal vybojovat druhé místo i přesto, že musel svůj závěrečný pokus ve druhé části kvalifikace přerušit kvůli problému s motorem. Jeho týmový kolega Daniel Ricciardo skončil na šestém místě. 

“Bylo to fantastické kolo a neuvěřitelné úsilí. Jízda s tolika problémy byla opravdu impozantní. Byla to škoda, protože bez těch problémů jsme mohli mít i pole position, ale startovat z první řady je pro nás jako startovat z prvního místa.” 

“Když začínala kvalifikace, inženýři si mysleli, že páté a šesté místo je pravděpodobný cíl, takže si myslím, že vše vyřešili a odvedli dobrou práci,” řekl Christian Horner. 

15. září 2018 

Dále šéf Red Bullu vysvětlil, že Max Verstappen i Daniel Ricciardo museli upravit svůj jízdní styl, aby se vyrovnali s problémy. 

“Bohužel s mapováním motoru nedostával (Max Vestappen – pozn. Red.) potřebný výkon, který žádal skrze svůj plynový pedál. Takže se s tím musel vyrovnat. Daniel měl stejný problém, ale na Maxe to mělo větší dopad nebo to dával více najevo.” 
 
Christian Horner neobviňoval Renault, protože Red Bull jako jediný ze zákazníků francouzského výrobce používá specifikaci C, která je stále ještě ve vývoji. Ačkoliv Verstappen odhaduje, že bude méně problémů v závodním režimu, Renault přesto udělá ještě nějakou další práci. 

“Je pravděpodobné, že můžete mít několik problémů, které pak můžete změnit. Za normálních podmínek byste udělali několik simulací nebo testování, které vyřeší zbylé problémy.” 

“Chlapci z Renaultu pracují na motoru. Toto je specifikace C, která je stále nová. Dodává výkon, takže to bylo dobré rozhodnutí nasadit motor do kvalifikace. Navzdory problémům má o trochu více výkonu. Musíme jen vše dořešit pro zítřejší závod. Snad to bude lepší než když jsme dnes vyjeli z garáže,” dodal Christian Horner. 

15. září 2018

 

 

Sdílejte na:
Zavřít