Alonsa bolí ruka i téměř měsíc po nehodě ve Spa

Alonsa bolí ruka i téměř měsíc po nehodě ve Spa

McLaren měl před závodem malá očekávání, i přesto se zdálo, že by měla týmu trať sedět lépe než předchozí dva víkendy.

Fernando Alonso se pohyboval celý víkend mezi první desítkou, nicméně v kvalifikaci se těsně top 10 nevešel, když těsně skončil na jedenáctém místě.

“Byli jsme konkurenceschopní během celého víkendu, a tato kvalifikace byla dobrá. Vrátili jsme se na naší normální úroveň a já jsem za to rád.

“Věděli jsme, že budeme na hraně třetí části kvalifikace, ale startovat devátý a mít Hypersofty by mohla být pro zítřek velká nevýhoda. Zdá se, že tyhle pneumatiky mají velké opotřebení. Radši budu startovat jedenáctý s tím, že si můžu vybrat pneumatiky, na kterých budu startovat. Doufám, že to bude mít nějakou výhodu. Lepší by to bylo pouze, kdybychom byli na pátém, či šestém místě.

“Za těch deset let v Singapuru je stoprocentní šance na vyjetí safety caru, takže musíme být připraveni využít této šance, abychom zastavili v boxech.

“Bude to zítra dlouhý závod, ale já se soustředím na zisk bodů, nicméně musíme hlavně vidět šachovnicovou vlajku. Jak jsme viděli v posledních závodech, naše spolehlivost není nejlepší, takže to musíme dohnat,“ řekl pilot McLarenu.

Fernanda Alonsa čeká v následujících jedenácti víkendech devět závodů. Kromě Formule 1 bude pokračovat i WEC, kde Alonso útočí na titul. Sezóna WEC bude pro Alonsa pokračovat i v dalším roce, jelikož je kalendář mimořádně rozdělen do dvou let. Celý šampionát pak skončí na trati Le Mans, kde Alonso letos zvítězil.

“Myslím si, že to bude trochu těžké, ale závody nejsou tolik u sebe. Když jsem odjel osm víkendů po sobě, závodil jsem v Silverstone, Paul Ricard, Rakousku a Le Mans, ale to bylo všechno na stejném místě v Evropě. Nyní mě čeká Japonsko, Amerika, Brazílie, Čína a Abu Dabu, takže to bude lehce náročnější, než v první části roku.

“Bude to náročné, ale jsem plně připravený a udělám maximum.”

Alonso řekl, že bude mít další vyšetření jeho poraněné ruky. Během nehody ve Spa se španělský jezdec uhodil.

“Myslel jsem si, že už by to mohlo být v pohodě, ale ta bolest je víceméně pořád stejná. Je to zvláštní.”

Nicméně Alonso neočekává, že by to pro budoucí víkendy měl být problém.

“Když řídím a myslím na ten adrenalin a všechno kolem toho, tak nic necítím, ale normální dny, například když si čistím zuby, tak bolest pociťuji,” řekl rodák z Ovieda.

 

Sdílejte na:
Zavřít