Mercedes překvapil, díky Hamiltonovi se zvýšila šance na vítězství

Mercedes překvapil, díky Hamiltonovi se zvýšila šance na vítězství

Očekávalo se, že tým Mercedes bude v Singapuru až jako třetí nejrychlejší tým, nicméně Lewis Hamilton získal díky perfektnímu kolu pole position.

Lewis Hamilton prodloužil svou sérii v Singapuru, kdy za všech deset let závodu ani jednou nestartoval mimo top 5. V loňském roce právě startoval pátý.

„Byla to těžká kvalifikace, ale to kolo je magické! Netuším, jak jsem to dokázal. Velké poděkování patří všem v týmu. Každý v týmu pracuje velmi tvrdě, abychom získali nějaký výkon navíc. V mém kvalifikačním kole jsem neudělal ani jednu chybu.

„Popravdě jsem dojatý. Nemyslím si, že v tom kole byl nějaký okamžik, kde by došlo k problému. Všechno bylo perfektně na hraně. Myslím si, že je to jedno z nejlepších kol, které jsem kdy zajel.“

Týmový kolega Lewise Hamiltona skončil až jako čtvrtý, když ho překonal Max Verstappen a Sebastian Vettel.

Pro Bottase je čtvrtá startovní pozice nejlepším umístěním v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru v kariéře.

„Formule 1 je vždy vyrovnaná. Čtvrté místo není dobré, nicméně Lewis měl dobré kolo. Vůbec netuším, jak dokázal být o sedm desetin rychlejší.

„Red Bull vypadal ve třetím tréninku dobře, bude to velmi těžké je překonat. Všechny tři týmy jsou blízko u sebe. Musíme odvést dobrou práci a mít dobrou strategii.“

Sdílejte na:
Zavřít