Vydali jsme se špatnou cestou, říká o FP2 Vettel

Vydali jsme se špatnou cestou, říká o FP2 Vettel

Ferrari nezažilo zrovna nejlepší páteční den, i přesto dnes můžou usínat alespoň z části v klidu – Kimi Räikkönen zajel nejrychlejší čas v druhém tréninku. Sebastian Vettel se naopak dotkl zdi.

Sebastian Vettel skončil během druhého tréninku až na 9. místě, jelikož neodjel víc než 12 kol. Důvodem byla chyba, které se čtyřnásobný mistr světa dopustil. Na výjezdu z 21. zatáčky se dotkl koly zdi a okamžitě zajel do boxů.

Němec pak už ve zbytku tréninku nevyjel, přišel tak o možnost trénovat simulaci závodní rychlosti.

„Poslední kolo, ve kterém jsem políbil zeď, to bylo OK, ale s nastavením auta jsem spokojený nebyl,“ oznámil Sebastian Vettel novinářům.

„Ráno (během 1. tréninku – pozn. red.) jsme měli velmi dobré fáze, večer jsme zkusili něco jiného, možná to nefungovalo, takže se vrátíme k prvnímu nastavení, ale to je normální. Nejspíš to nebyl jen polibek se zdí, zavedli jsme některá opatření a rozhodli se, že už ve zbytku dne nevyjedeme.“

„Ztratili jsme nějaký čas, což není dobré, nicméně v autě vidím potenciál. Zítra bude klíčem najít správný balanc, pochopit auto o něco lépe než dnes večer, pak to bude dobré.“

Podle Sebastiana Vettela není ztráta času během volných tréninků problémová jako v úvodních částech sezóny. Tým má totiž data z předchozích závodů, s kterými může pracovat.

„Jsme v pozdní fázi sezóny, takže zhruba víme, na jaké body se zaměřit. Hodně toho vyčteme i z jízd ostatních aut, takže ztráta času není žádné velké drama,“ dodává čtyřnásobný šampion.

„Myslím si, že zítra se můžeme zlepšit. Moc jsem na to tlačil a ztratili jsme čas, ale celkově auto funguje. Stále to není na takové úrovni, na jaké bych si to přál, ale zítra budeme v lepší pozici.“

14 September 2018

Räikkönen nejrychlejším jezdcem dne

Zatímco se Sebastian Vettel trápil s nastavením, načež se dotkl zdi a během druhého tréninku odjel pouhých 12 kol, jeho finský kolega zajel nejrychlejší čas dne a demonstroval rychlost Ferrari.

Räikkönen si naopak od Sebastiana Vettela pochvaluje změnu nastavení, která byla mezi prvním a druhým tréninkem aplikována.

„Po prvním tréninku jsme zjistili, jak co funguje a provedli jsme nějaké změny, které dobře fungují,“ pověděl po pátečních jízdách Räikkönen. „Samozřejmě, mohl jsem být rychlejší. V nejrychlejším kole jsem přejížděl přes obrubníky, takže jsme ztratili nějaký čas, celkově to ale šlo dobře, na první pohled jednoduše.“

„Myslím si, že to bude velice těsné. Jen musíme vyřešit nějaké problémy, ale naše pneumatiky fungují zdá se tak, jak jsme očekávali. Dle očekávání hyperměkká sada nevydrží takovou porci kol, jako jiné sady, ale to je něco, co jsme očekávali,“ zakončil 38letý Fin.

Sdílejte na:
Zavřít