Schumacher má u nás dveře otevřené, říká Ferrari

Schumacher má u nás dveře otevřené, říká Ferrari

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene odpovídal na otázky ohledně Micka Schumachera, který je nyní kandidátem na titul ve Formuli 3.

Schumacher junior je momentálně celkově druhý za Danem Ticktumem, přičemž Schumacher vyhrál z posledních třech víkendů šest závodů. Jeden závodní víkend má tři závody.

Rodinné spojitosti jsou jasné, a tak se očekává, jestli se Schumacher stane jezdcem akademie Ferrari, jelikož je stále nezávislým jezdcem, kterého žádný tým Formule 1 nemá pod smlouvou.

Arrivabene tvrdí, že je především důležité nedostávat mladého Schumachera pod vysoký tlak v tak brzkém věku.

“Určitě je teď důležité nevyvíjet na Micka Schumachera žádný tlak, a nechat ho vyrůst. Předvedl velmi dobré výsledky, a já mu přeji skvělou kariéru. Se jménem, které psalo historii Ferrari má u nás dveře pochopitelně otevřené. Ale musí to ještě počkat.

“To všechno záleží na rodině Schumacherů. Ale doufám, že ho nechají si to užívat. Jak vždycky říkám, buď soustředěný, koncentrovaný, ale užívej si to. Pomalu se posouvej nahoru, a uvidíš, co budoucnost přinese.“

Foto: snaplap.net 

Očekává se, že Schumacher v příštím roce zamíří do Formule 2, nicméně už letos může získat body k potřebné super licenci na řízení Formule 1.

Jezdci musí získat čtyřicet bodů během tří let a Schumacher už jich má nyní 22. Pokud skončí ve Formuli 3 nejhůře třetí, body automaticky získá.

Na otázku, zda bude Schumacher v krátké době ve Formuli 1, odpověděl i šéf týmu Sauber Frédéric Vasseur, který potvrdil slova Arrivabeneho.

“Samozřejmě, že je zde velký rozdíl mezi Formulí 3 a Formulí 1. S tak malým počtem testovacích dní není jednoduché hned udělat tak velký krok. Bylo by logické, kdyby přešel teď do Formule 2 s vyhlídkou na Formuli 1, kde by odjel pár tréninků.“

Sdílejte na:
Zavřít