Vettel: Můj největší soupeř jsem já sám, nikoliv Hamilton

Vettel: Můj největší soupeř jsem já sám, nikoliv Hamilton

Sebastian Vettel dokončil na domácím závodě Ferrari na čtvrtém místě, po kolizi s Lewisem Hamilton v prvním kole. Bez debat by mohl Vettel vyhrát. Německý pilot nyní pohovořil o chybách v letošním roce.

Sebastian Vettel dělá letos u něj neobvyklé chyby. Ázerbájdžán, Francie, Německo a nyní i Itálie. To všechno pomohlo Hamiltonovi k vedení v šampionátu, kde je nyní první o třicet bodů.

Nicméně čtyřnásobný mistr světa se nevzdává. Velká cena Singapuru by měla Ferrari vyhovovat. Samotný Vettel doufá v bezproblémový víkend, aby stále zůstal v naději na zisk mistrovského titulu.

“Myslím si, že je to pro mě jednoznačné. Největším nepřítelem jsem já sám. Máme dobré auto. Mám něco, s čím si můžu hrát, a je to nyní na nás, jak to půjde,“ řekl německý pilot.

“Samozřejmě je teď vedoucím mužem Lewis, je to on, kdo je před námi, ale myslím si, že máme šanci ho porazit. Musíme být zkrátka lepší, než on.

Foto: Skysports

“Stále máme dobrou šanci, jak jsem řekl. Největším soupeřem jsme my sami, nikoliv Hamilton, nebo Mercedes. Myslím si, že se musíme zaměřit hlavně na sebe. Pokud to dokážeme, budeme mít lepší šanci vyhrát závody. Potom můžou věci vypadat lépe.”

Na otázku, zda se Vettel cítí špatně po závodě v Monze, odpověděl následovně: “Teď si to nemyslím, ale na Monze tomu bylo jinak. Myslím si, že je to normální, máte spoustu závodů, a v každém máte co zlepšit.

“Myslím si, že bylo více závodů, kde se nám nemělo dařit, ale dařilo se. Pochopitelně nejhorší bylo Německo. Pro mě bylo nejdůležitější přijít na to, co bylo špatně, mohl jsem to vysvětlit. Nicméně každý má svůj názor na to, co se stalo. Chtěl jsem vyhrát v Německu, samozřejmě, ale nejsem zklamaný. Těším se na další závody, a my uděláme všechno pro to, abychom se tomuhle vyhnuli.“

Vettel je nyní zaměřený na závod v Singapuru, kde italská stáj vyhrála čtyři závody, proto jsou cíle jasné.

“Způsob žití je zde trochu odlišný oproti jiným závodům v Asii. Snažíme se zůstat v evropském čase, ale to není žádná novinka. I tak je tady stále hrozné horko a vlhko. Musíte se opravdu hodně připravovat, abyste byli odpočinutí a v dobré zdravotní kondici, to je tady hlavní.

“Rád se sem vracím, mám rád trať. Je nejnáročnější v celém kalendáři, jak mentálně, tak fyzicky, pro více důvodů. Je to jeden z těch závodů, které nechcete, aby začali, zkrátka se chcete více připravit.“

Sdílejte na:
Zavřít